A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói befejezték a férfi ellen a nyomozást, aki a gyanú szerint 2010-ben pisztollyal és sokkolóval fenyegetve otthonában rabolt ki egy férfit; közel tízmillió forintot és egy autót zsákmányolt.

Fegyverrel követelte a pénzt

A BRFK Rablási Osztálya jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt indított nyomozást, miután 2010. január 25-én koraeste valaki egy 22. kerületi házban rátámadt az éppen hazaérkező tulajdonosra, majd fegyverrel vagy annak utánzatával és sokkolóval követelte a pénzét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

FRISS!

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

10 milliót adott át

A megtámadott férfi a fenyegetés és a bántalmazás hatására közel tízmillió forintot adott át a rablónak, aki a könnyű sérüléseket szenvedett áldozata kocsiját is elvitte.

A kocsit megtalálták a rendőrök

Az eltulajdonított autót a rendőrök a helyszín közelében megtalálták, később visszaadták a tulajdonosnak, számolt be rólva közleményében a rendőrség.

Az elkövető csak évekkel később lett meg

Az elkövetőt akkor nem sikerült felderíteni, de a budapesti nyomozók nem felejtették el az ügyet. Évekkel később került látókörükbe a feltételezett tettes, akit 2021. június 8-án fogtak el.

Ez is érdekelhet:

Kihallgatták

A most 43 éves N. Csongort a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A Rablási Osztály munkatársai az eljárás során a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban átadták az ügyészség részére.​ A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: Illusztráció