Európa egyik vezető szállítmányozási cége lesz a HelloParks Páty megapark új raktárcsarnokának első bérlője. Az ipari park második épületeként jelenleg fejlesztés alatt álló 42 ezer négyzetméteres ipari ingatlanban 22 ezer négyzetmétert bérel a vállalat, amely 2024 nyarán költözik be az új épületbe. A vállalkozás vélhetően különböző áruk szállításával és raktározásával foglalkozik majd itt is. A HelloParks jelenleg 264 ezer négyzetméter kész épületportfólióval rendelkezik, amely hat elkészült raktárcsarnokot foglal magába a vállalat három megaparkjában: Fóton, Maglódon és Pátyon.

Megvan az első bérlő

A Gebrüder Weiss nemzetközi szállítmányozó és logisztikai cég lesz a HelloParks Páty megapark PT2-es raktárcsarnokának első bérlője. Az ipari park második épületeként jelenleg fejlesztés alatt álló 42 ezer négyzetméteres ipari ingatlanban 22 ezer négyzetmétert bérel a vállalat, amely 2024 nyarán költözik be az új épületbe.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Készül a csarnok

A PT2-es csarnokkal már a 9. spekulatív fejlesztésű épületének kivitelezési munkálatait kezdte meg Magyarországon a HelloParks. Az ipari ingatlan közvetlenül a nemrég használatbavételi engedélyt szerzett, 58 ezer négyzetméteres PT1 szomszédságában épül, amelynek még kiadó területeire szintén előrehaladott bérleti tárgyalások zajlanak.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Átfogó fejlesztési program

A Gebrüder Weiss Kft. 33 éves történetének legátfogóbb fejlesztési programja részeként 2021-ben Zalaegerszegen és Pécsen létesített két új, egyenként 2500 négyzetméter területű telephelyet, 2022 év elején pedig Polgáron, valamint Szegeden egy-egy 2900 négyzetméter területű csarnokot.

Országos lefedettség

A fejlesztésekkel a vállalat 6 egyenrangú, önálló menedzsmenttel és döntési jogkörrel felruházott régióra osztotta magyarországi hálózatát és megteremtette az egy kézben lévő országos lefedettséget – számolt be róla a portfolio.hu.

Fót, Maglód, Páty

A HelloParks jelenleg 264 ezer négyzetméter kész épületportfólióval rendelkezik, amely hat elkészült raktárcsarnokot foglal magába a vállalat három megaparkjában Fóton, Maglódon és Pátyon. A cég ezen felül további 102 ezer négyzetméter ipariingatlan-fejlesztést indít még el az évben.

Elindult a munka Vecsés határában is

A BudaPestkörnyéke.hu írt róla áprilisban, hogy közel 200 ezer négyzetméternyi ipari csarnokot és majdnem 37 ezer négyzetméternyi irodát és úgynevezett mezzanine területet kínál majd a Vecsés és Gyál határán, de vecsési területen elkezdett Weerts Logisitics Park. A 60 hektáros területen a közelmúltban fogtak hozzá a kivitelezéshez. Négy, egyenként 50 ezer négyzetméteres épületet emelnek.

Ipari társasházak

Kifejezetten a KKV szektor vállalkozóit fogadják be, akik eddig a lakónegyedekben végezték tevékenységüket. Ezek a raktárépületek olyan ipari társasházak, ahol több vállalkozó is vásárolhat területet.

Tehermentesít

A beruházással leginkább Gyál, Vecsés és a 18. kerület profitálhat, mert a logisztikai park tehermentesíti a környék utcáit a kamionforgalomtól, és a lakóövezetet az eddig elszórtan, pici műhelyekben tevékenykedő vállalkozóktól. A beruházás közel 1000 munkahelyet teremt.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az új csarnok. Fotó: HelloParks