“Fel a kezekkel, rendőrség!” – üvöltötték a hetedik kerületi lepattant bérházban a rendőrség fejvadászai. A lakók kinéztek az ablakon, a bátrabbak még a gangra is kiléptek, hogy megnézzék mi történik a földszinten. Ekkor döbbentek rá, hogy rendőrök lepték el a házat.

Meghúzta magát a drogdíler

Kiderült, hogy a földszint egyik omladozó falú lakásában egy hét és fél évre elítélt kábítószer-kereskedő húzta meg magát. Az 54 éves afrikai származású férfi pontos búvóhelyét a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Osztályának nyomozói derítették fel. Láthatóan pontos munkát végeztek most is az életüket kockáztató rendőrök, kár, hogy a főnökeik néha semmibe sem nézik a munkájukat, de erről majd később. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

7 évet kapott, de lelépett

Az afrikai férfit tehát kábítószer-kereskedelem miatt első fokon 7 és fél év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék. A férfi a bírói szakban elrendelt házi őrizet alól kivonta magát és elérhetetlenné vált – a várható büntetés elől elmenekült – ezért a Törvényszék 2024. február 12-én elfogatóparancsot adott ki ellene.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Titokzatos körülmények

Az nem derül ki a rendőrsé közleményéből, hogy mikor és milyen körülmények között “vonta ki magát a házi őrizet alól”. Nem tudni, hogy a lábára erősített nyomkövetőt levágta, vagy akkor lépett le, amikor nem működtek a nyomkövetők Magyarországon.

Üzemzavar

Hetekig nem működött a rendőrségi nyomkövető rendszer, ezért tudott megszökni egy pedofíliával gyanúsított fociedző a bűnügyi felügyeletből tavaly ősszel – írta meg a 444.hu. Az Országos Rendőrkapitányság nem tagadta az üzemzavart, de azt nem árulták el, hogy mikor és mennyi ideig nem működtek a nyomkövetők, így azt sem tudni, hogy az üzemzavar miatt tudott-e meglépni a most elfogott drogdíler. A portál úgy tudja, hogy a lábbilincset használó bűnözők között elterjedhetett a híre annak, hogy nem működik a rendszer, ezért többen is megszökhettek.

A nyomozók megtalálták

“A Nemzeti Védelmi Szolgálat információi alapján megállapítható volt, hogy a körözött hol tartózkodik, ezért a KR NNI fejvadászai megkezdték a célzott felkutatását. Tekintettel arra, hogy fennállt a szökés, illetve az aktív ellenállás veszélye, a férfit a célkörözési nyomozók a KR Bevetést Támogató Osztályának közreműködésével fogták el április 4-én. A gyors, szakszerű és hatékony intézkedésnek köszönhetően a szökevénynek esélye sem volt a menekülésre.” – írja közleményben a rendőrség.

Nincs könnyű dolga a magyar rendőröknek

Véleményünk szerint a rendőrség életüket kockáztató munkatársai sokszor teljesen feleslegesen vállalják a kockázatot. Veszélyes bűnözőket fognak el, akik aztán elsétálnék, mert nem működik a nyomkövető rendszer. Máskor fegyveres embercsempészekkel kell elbánniuk, kockáztatják az életüket, a családjuk egzisztenciáját, aztán Orbán Viktor – lényegében a rendőrök főnöke – egyszer csak úgy dönt, hogy 2600 embercsempészt kienged a magyar börtönökből. A nehezen, sok energiával, jelentős kockázatvállalással elfogott embercsempészek mehettek amerre akarnak. Nincs könnyű dolguk a magyar rendőröknek. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Itt a videó a drogdíler elfogásáról

Kiemelt kép: A drogdíler elfogásakor készült felvétel – Forrás: rendőrség