Soha nem haltak meg ennyien a járvány kezdete óta, mint kedden. 311-en áldozatot szedett a járvány. Orbán Viktor tegnap jelentette be, hogy mától nyitnak újra a boltok és újraindulnak a szolgáltatások is.

Új fertőzöttek

1933 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 693 676 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

311-en haltak meg

Elhunyt 311 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 409 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 419 152 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 252 115 főre emelkedett.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

12 ezer felett a kórházban kezeltek száma

Jelenleg 12 202 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1407-en vannak lélegeztetőgépen. 

1 millió ember kapta meg mindkét oltást

A koronavirus.gov.hu azt írja, folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 536 751 fő, közülük 1 005 936 fő már a második oltását is megkapta. 

Ez is érdekelhet

Az IKEA még kivár, Orbán Viktor hiába jelenette be az üzletek megnyitását, a bútoráruházba még nem mehetünk vásárolni

Lépcsőzetes újranyitás

Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, a mai naptól megkezdődhet a lépcsőzetes újraindítás – jelentette be kedden Orbán Viktor.

Kinyithatnak az üzletek

Szigorú járványügyi intézkedések mellett, de kinyithatnak az üzletek, a szolgáltatások és a kijárási tilalom 22 órára tolódik. Emellett a védelmi intézkedések továbbra is érvényben maradnak.

Túl a csúcson

Közben Rusvai Miklós víruskutató arról beszélt az ATV-ben, hogy túl vagyunk a nehezén, a harmadik hullám csúcsán. Szerinte március 26. és április 1. között tetőzött a fertőzöttek, a kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépen lévők, majd pedig az elhunytak száma.

Kockázatos a nyitás

Rusvai ugyanakkor kockázatosnak tartja a kormány nyitási tervét, és a 2,5 millió beoltott helyett inkább a szennyvízvizsgálatok eredményeihez és a járványadatokhoz igazítaná a korlátozások feloldását. A virológus úgy látja, az iskolák április 19-i megnyitásának hatásai a május eleji járványadatokban mutatkoznak majd meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bikás parkban emlékeznek a koronavírus áldozataira – Forrás: Facebook