Egy nap alatt három drámai vasúti baleset! Nehéz napjuk volt kedden a MÁV forgalomirányítóinak. Az országban három súlyos vasúti baleset is történt, ebből egy Budapest környékén. Mindegyikben közös, hogy vasúti átjáróban, vélhetően figyelmetlenségből lett halálos tragédia. A vonatok több vonalon egy darabig nem jártak és jelentős késések alakultak ki az országban.

Tragédia Érdnél

Az első tragikus baleset ma reggel Érdnél történt. A Déli pályaudvarról 6:55-kor Dunaújvárosba induló vonat Érden, a Főnök utcai átjáróban elütött egy gyalogost. A gyalogos a balesetben életét vesztette. Az átjáróban a fény- és félsorompó rendben működött. IDE KAPCSOLÓDIK: Halálra gázolt egy gyalogost a vonat Érdnél, áll a vonatközlekedés a környéken

Helyszínelők az érdi balesetnél

Forrás: Youtube/erdmost

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Halálos baleset Ináncsnál is

Pár órával az érdi tragédia után, kedden 15 óra körül Ináncsnál történt a következő vasúti baleset. A Kossuth Lajos úton lévő vasúti átjáróba a fénysorompó tilos jelzése ellenére behajtott egy kisteherautót vezető férfi. A baleset során a járművet vezető sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt – tájékoztatta portálunkat a rendőrség. TUDSZ ERRŐL? Ez történhet veled is, ha a rendőrségi igazoltatásnál nem a saját adataidat diktálod be

Ennyi maradt az autóból Ináncsnál

Forrás: police.hu

Két vonattal ütközött a traktor

A harmadik tragikus baleset a főváros agglomerációjától távol a Nyíregyháza melletti Újfehértónál történt, alig fél órával az inárcsi baleset után. A Kékvillogó.hu hírportál információi szerint ott két vonat ütközött egy traktorral, egy ember meghalt, sokan megsérültek. További részletekért kattints ide!

Kisiklott szerelvény Újfehértónál

Vasúti baleset Újfehértónál
Vasúti baleset Újfehértónál – Forrás: Facebook/ Országos Mentőszolgálat

Kisiklott a személyvonat

Újfehértónál kifejezetten nagy vasúti szerencsétlenség történt. A fotókon is látszik, hogy a személyvonat teljesen kisiklott. EZT SOKAN OLVASSÁK: Mennyire hatékonya kínai vakcina? Sváby András is kínait kapott, most megmérte van-e ellenanyag a szervezetében

Kitekeredett kerekek

Forrás: MTI/Balázs Attila

Meghalt a traktor vezetője

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, a riasztás alapján 13 mentőt és két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre. Kiderült, hogy a traktor vezetője nem élte túl a balesetet. A vonaton utazók közül 5-6 ember könnyebben sérült, így a mentők egy részét visszafordították.

Félbeszakadt a traktor

Két különböző vonattal ütközött a traktor

A legfrissebb információk szerint a szabálytalanul közlekedő traktor előbb egy személyvonattal, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is ütközött. A baleset következtében az egyik szerelvény mozdonya és két kocsija teljesen, a harmadik kocsi részben lefutott a sínekről, míg a negyedik vagon a síneken maradt.

Kimentették az utasokat

A másik vasúti szerelvénynek csupán a mozdonya károsodott. A két szerelvényen összesen mintegy húsz utas volt. A tűzoltók kedd este is a műszaki mentésen dolgoznak, a vonatok utasaiért mentesítő autóbuszjárat érkezett.

Melefronti hatás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint fronthatással ugyan nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein enyhébb levegő áramlik hazánk fölé, emiatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. Ilyenkor sokkal több a figyelmetlenségből adódó baleset az ország útjain.

Kiemelt kép: Vasúti baleset Újfehértónál – Forrás: MTI/Balázs Attila