Péntek délelőtt két embert gázolt el a vonat. Tegnap szintén két vasúti gázolás történt, kedden pedig 3 ember szenvedett balesetet. Ez azt jelenti, hogy 5 nap alatt már 7 vasúti gázolás történt az országban.

Gázolt a vonat

Péntek délelőtt a Szombathelyről – Veszprémen át – a Déli pályaudvarra 8:42-kor elindult Bakony InterCity (IC 907) a GYSEV vonalszakaszán, Szombathelynél elgázolt egy embert – írja a MÁV.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Késnek a vonatok

A vasúttársaság közleménye szerint a helyszínelés ideje alatt egy vágányon haladhatnak a vonatok Szombathely és Vép között, emiatt az erre közlekedő vonatok menetideje 10-10, esetenként 20-30 perccel nőhet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Több járatot érint

Ez érinti a Déli pályaudvar és Szombathely, valamint a Keleti pályaudvar – Győr – Szombathely közötti Bakony és Savaria InterCityket is.

Szándékosan lépett a vonat elé

A 112press információi szerint egy középkorú férfit gázolt halálra a vonat. Az elsődleges információk szerint nem véletlen balesetről van szó. Az áldozat szándékosan állt a sínekre, a vonat pedig halálra gázolta. A szerelvény jelenleg a nyílt pályán áll.

Hajnalban is gázolt a vonat

Péntek hajnalban Mohácsról Pécsre 5:56-kor indult személyvonat (38829) elgázolt egy embert Vokány közelében. A helyszínelés végéig, szünetel a forgalom Áta és Villány között, emiatt pótlóbuszt rendel a vasúttársaság. A Pécs-Villány-Magyarbóly, illetve a Pécs-Mohács vonalon hosszabb eljutási időkre lehetett számítani.

Pótlóbuszok jártak

Áta és Villány között pótlóbuszok szállították az utasokat. A gázolásban érintett vonat utasait Pécsig egy pótlóbusz vitte az utasokat. Péntek délelőtt, 10 óra körül befejezték a helyszínelést, így ismét közlekednek a vonatok Áta és Villány között. Délelőtt helyreállhat a menetrend.

Egy nap alatt 2 gázolás

Csütörtökön 2 személyt gázolt el a vonat. Délelőtt Miskolcnál, délután pedig Bicsérdnél ütött el egy-egy embert az arra közlekedő szerelvény.

Egy nap alatt 3 gázolás

Kedden 3 embert gázolt el a vonat. Az egyik baleset Győr környékén, a másik Baracskánál történt. Lébénynél pedig egy tehervonat gázolt halálra egy embert. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: szombathelyi gázolás helyszíne – Forrás: 112press