Nemcsák Károllyal a Fekete szárú cseresznye kerül színre Gödöllőn a Művészetek Házában. A Budapesti Tavaszi Vásár egész napos forgataggal vár, a Zeneakadémián barokk koncertet hallgathatunk. Gödön ma nyílik a Huzella kert, a Természettudományi Múzeumban Kalandor erdő hívja interaktív élményekre a gyerkőcöket és szüleiket.

Fekete szárú cseresznye Gödöllőn

A József Attila Színház vendégjátéka Gödöllőn, a Művészetek Házában este 7 órakor.

Főszerepben: Nemcsák Károly, Pikali Gerda

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban

A tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében ismét várja látogatóit az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár március 26. és április 18. között a Városháza Parkban. Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várunk sok-sok szeretettel mindenkit.

Tied itt a tér!

Az Ízművesek 11 órától várják a vendégeket

Töltsd meg a szíved a tavasz üdítő hangulatával, kóstold végig a Húsvéti és vásári ízeket, szakadj ki a szürke hétköznapokból és találkozzunk a Városháza Parkban, mert itt TIED A TÉR!   

Barokk koncert a Zeneakadémia Nagytermében

A régizene legendás alakja, Jordi Savall másfél évszázadot és három uralkodó, XIII., XIV. és XV. Lajos korának francia udvari muzsikáját felölelő műsort állított össze a Budapesti Fesztivál Zenekar számára. A hangversenyen a zenekar 2011 óta működő, historikus hangszereken játszó barokk zenei együttese szólaltatja meg a 17-18. századi francia zene két emblematikus és egy jóval kevésbé ismert szerzőjének műveit, amelyek minden esetben az aktuális király tiszteletére születtek. 

Megnyílik egy titkos kert Gödön

Van egy titkos kert Gödön. Mivel korábban kutatóközpontként üzemelt, látogatókat csak bejelentkezés alapján fogadott, még a helyiek körében sem túl ismert. A most 100 éves Huzella-kert névadója, Huzella Tivadar a maga korában nagyon elismert, Nobel-díjra is jelölt orvos-biológus volt, kertjében pedig nem kisebb nevek dolgoztak, mint például Max Planck német fizikus. A kertben hatalmas átalakítás folyik jó ideje.

Megnyitó március 28-án

Március 28-án lesz a megnyitó, innentől látogatható a kert. A teljes felújításig még nagyon sok munka vár ránk. Még zajlik a kerti növényzet rendbetétele, erre ideális volt a téli időszak. Ezután kezdődik az utak, az ösvények felújítása, és tanösvényt is hozunk létre. A terv az, hogy minden meglévő aszfaltutat zöld, faanyaggal borított útra cseréljünk, ami sokkal közelebb áll egy botanikus kerthez. 

Kalandos erdő a Természettudományi Múzeumban

A Magyar Természettudományi Múzeum Kalandos erdő című időszaki kiállítása várja látogatóit. A természetismereti kiállítás a 3-8 éves, óvodás és kisiskolás korosztály számára készült, az életkoruknak megfelelő eszközökkel közvetít ismereteket az erdő élővilágáról.

Fedezd fel velünk az erdő titkait!

Interaktívan

A gyermekek és kísérőik különböző játékokon keresztül ismerhetik meg az erdő komplex rendszerét, a játékos erdő látogatóiként egy felejthetetlen, kalandos élmény részeseként járhatják végig a különböző állomásokat.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/nemcsakkaroly