A Republic frontembere halála előtt súlyos szívbetegséggel küzdött. Nővére szerint csak Cipő halála után derült ki, hogy öccsének felajánlották a szívátültetést, amelyet a zenész nem fogadott el. Cipő ma lenne 56 éves.

56 éves lenne

Ma lenne 56 éves Cipő. A Republic legendás énekese 8 évvel ezelőtt súlyos szívbetegségben hunyt el, Kistarcsán helyezték örök nyugalomra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

8 éve halt meg Cipő

„Telnek az évek, de Laci hiánya ma is elviselhetetlen. Itt lakom Kistarcsán, így hetente többször is van időm kimenni hozzá a temetőbe. Hol egyedül, hol anyuval látogatjuk meg, és csak állunk ott megrendülten a sírjánál. Annyi minden történt azóta velünk, körülöttünk, és felfoghatatlan, hogy lassan már nyolc éve nélküle élünk. Sokszor mondjuk anyuval egymásnak, bár csak itt lennél Laci, bárcsak itt lennél…” – mondta a Blikknek Cipő nővére.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Szívbetegsége volt

Cipő, azaz Bódi László folyamatos szívritmuszavarral küzdött, majd 2013. február 15-én szívrohamot kapott. Kómába esett, és március 11-én elhunyt.

Koncertek közben is sokszor rosszul lett

„Nem tudtuk, vagy csak nem akartuk tudni, hogy ekkora a baj Lacival. Voltak rosszullétei, többször koncertek közben is. Túlesett egy szívinfarktuson, és hát az nem volt titok, hogy folyamatos szívritmus-zavarokkal küzdött. Talán jobban kellett volna vigyázni rá nekünk, a barátainak. Óvni őt, hogy ne hajtsa túl magát, a folyamatos koncertezéssel, a zenéléssel, a stresszel.

Ez is érdekelhet

„Ennyi, mehetünk kapálni” – Hernádi Judit énekes lánya kiborult, hogy még mindig tilos koncertezni, a zenei menedzserek 4,5 millió beoltottnál nyitást követelnek

Felajánlották neki a szívátültetést

„Talán még mindig élhetne. Nekünk csak a halála után mondták meg, hogy felajánlották számára a szívátültetést, ami megmenthette volna az életét. Nem akarta…” – mondta Marica, Cipő nővére.

Nem akart más szívével élni

A zenész saját kérésére még a transzplantációs listára sem került fel, egyszerűen nem akart más szívével élni, holott tisztában volt azzal, hogy adott esetben ez lehet az egyetlen esélye a túlélésre.

Szobrot kap szülővárosában

Cipő Ungváron született, emlékét ott is megőrizték. Születésnapja alkalmából szobrot állítanak neki az Ung folyó partján, a különös sapjákával a fején, és bakanccsal a lábán. A zenész családja csodálatos gesztusnak tartja ezt.

Mentesítő járatok

A Republic együttes énekesét, Bódi Lászlót, azaz Cipőt 2013 március 22-én helyzeték végső nyugalomra a kistarcsai temetőben. A búcsúztatóra annyian mentek el, hogy a HÉV mentesítő járatokat is indított Kistarcsára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Republic: A csend beszél tovább

Kiemelt kép: Bódi László, Cipő – Forrás: Facebook