Ma délelőtt emelik ki a Duna belvárosi szakaszán talált második világháborús bombát. A Lánchíd és az Erzsébet híd között végzendő tűzszerészi munkálatok miatt a tömegközlekedést is érintő forgalmi korlátozások lépnek életbe több kerületben. A terület kiürítése több 1. kerületi ingatlant is érint.

Bomba a Dunában

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárai gyakorló merülésük során, a Dunában, egy százkilogramm tömegű, szovjet gyártmányú légibombára bukkantak az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti folyamszakaszon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Forrás: Facebook/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lezárják a területet

A robbanóeszköz biztonságos kiemeléséhez, illetve hatástalanításához mintegy négyszáz méter sugarú körben lezárják a területet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy az érintett területet hétfőn kiürítik és lezárják 8.30-tól kora délutánig.

BKK közleménye

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint 8.30-tól 13 óráig lezárják a Budai alsó rakpartot a Erzsébet híd és a Halász utca között, a Pesti alsó rakpartot a Szabadság híd és a Lánchíd között, illetve a Lánchíd utcát, ezek mellett a környező mellékutcákban is korlátozásokra kell készülni.

A honvédség emeli ki a bombát

Forrás: Facebook/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

Itt nem lehet majd közlekedni

A kozut.bkkinfo.hu oldalon vasárnap azt írták, hogy 10 órától a Budai alsó rakpart a Rákóczi híd és a Halász utca között, a Pesti alsó rakpart a Közraktár utca és a Lánchíd között lesz lezárva.

Így járnak a BKK járatai

  • 10-től 13 óráig a 2-es, a 2B és a 2M villamosok két szakaszon, a déli végállomások és a Boráros tér, illetve a Széchenyi István tér és a Jászai Mari tér között járnak.
  • A 19-es villamos két szakaszon, Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér, illetve a Batthyány tér és a Bécsi út/Vörösvári út között jár.
  • A 41-es villamos módosított útvonalon, a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között a Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Margit körút útvonalon közlekedik.
  • A 105-ös autóbusz Budán módosított útvonalon, a Lánchíd utca helyett az Attila úton és a Krisztina körúton jár. A 105-ös és a 178-as autóbusz Pesten a Gyöngyösi utca felé a Petőfi Sándor utcán, Buda felé a Kiskörúton jár.

Kiürítik az ingatlanokat

A terület kiürítése több ingatlant is érint. A budavári önkormányzat közlése szerint a Lánchíd utcára, az Ybl Miklós térre, a Döbrentei utcára, valamint a Várkert rakpartra néző ingatlanok kiürítése és a terület elhagyása hétfőn reggel 8 órakor kezdődik meg.

Befogadóhelyet üzemeltetnek

Az önkormányzat közölte azt is, hogy a hatástalanítás idejére a Virág Benedek Ház (Döbrentei utca 9.) üzemel befogadóhelyként. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred