Egymázsás szovjet légibombát találtak a Dunában, Budapest belvárosában, a robbanótestet szeptember 12-én, hétfőn emelik majd ki – tájékoztatott a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Nem mindennapi gyakorlás

Gajdos Milán főhadnagy, az MH tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje közölte: a katasztrófavédelem tűzoltó búvárai bukkantak a robbanóeszközre dunai gyakorló merülésük közben az Erzsébet híd és a Lánchíd közé eső fővárosi folyamszakaszon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Éles a szerkezet

A tűzszerész búvárok megállapították, hogy egy második világháborús, százkilós, szovjet gyártmányú légibomba szunnyad a folyómederben, élesített gyújtószerkezetekkel – tette hozzá.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hétfőn

A robbanóeszköz biztonságos kiemeléséhez, illetve hatástalanításához mintegy négyszáz méter sugarú körben lezárják a területet szeptember 12-én délelőtt – jelezte.

Fotók a helyszínről

Lezárások

Szeptember 12-én, azaz hétfőn 9 órától lezárják a budai oldalon a Sztehlo Gábor rakpartot és a Friedrich Born rakpartot a Lánchíd irányába, a Lánchíd utcát pedig a Clark Ádám tér felé. A pesti oldalon lezárják a Jane Haining rakpartot az Erzsébet híd irányába, valamint a Salkaházi Sára rakpartot.

Térkép

Ettől eddig

2022. szeptember 12-én 8 óra 30 perctől 14 óráig lesz lezárva az érintett terület.

Ez egy másik bomba volt

100 kilós szovjet bombát találtak a 3. kerületben – Fotók.

Címlapfotó: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred.