Kis híján tragédiát okozott egy bedugva hagyott ventilátor egy családi házban. A szülők nem mindennapi lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot, amikor az erkélyen felcsapó, majd gyorsan tovább terjedő háromméteres lángokat eloltotta. Közben a saját testi épségüket kockáztatva megmentették gyermekeiket is.

Háromméteres lángok

Kis híján tragédiát okozott egy bedugva hagyott ventilátor Székesfehérváron. Krisztina és férje, Zoltán elképesztő lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, amikor a családi házuk erkélyén felcsapó háromméteres lángokat eloltotta. A szülők a saját testi épségüket kockáztatva mentették gyermekeiket, a 9 éves Korinát és a 11 éves Rebekát, majd felvették a harcot a lángokkal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Berobbant az ablak

„Hajnali négy órakor arra ébredtünk, hogy a kétszintes családi házunk teraszán a teraszajtó ablaka berobbant a földszinten. A férjem a földszinten aludt, azonnal kirohant a házból, és azt látta, hogy a terasz háromméteres lángokban áll” – mondta Krisztina.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lángok a nappaliban

 „Felordított a férjem, hogy azonnal fussunk ki a házból. Rögtön lerohantam az emeletről és láttam, hogy a lángok már a nappaliba csapnak be” – tette hozzá.

Gyorsan kellett cselekedni

Az édesanya felébresztette a gyerekeket, kiküldte őket az épületből biztonságos helyre és hívta a tűzoltókat. Ez idő alatt a férje a kerti csaphoz csatlakoztatott slaghoz rohant, hogy próbálja a lángokat megfékezni.

Elolvadt függönyök

„Azonnal nekiláttunk az oltásnak; addigra már a lángok elolvasztották a függönyöket és megégették az ülőgarnitúránkat is. A terasz tetején a ragalját nyaldosták. Minden helyiségben tűzjelző van, ezek akkor már jeleztek is. Én berohantam a porral oltóért, a férjem pedig egyfolytában locsolta a ház falát, hogy ne terjedjen befelé a tűz. Próbáltuk megmenteni az otthonunkat” – mesélte az anyuka a Ripostnak.

Mindenki figyeljen oda!

A szülők bátorságának és lélekjelenlétének köszönhető, hogy sikeresen megfékezték a tüzet, még a tűzoltók kiérkezése előtt. Az apa és az anya az oltás közben kisebb égési sérüléseket szenvedett, a gyerekeknek az ijedtségen kívül nem lett bajuk. A családnak szerencsére van házbiztosítása, így rendbe tudják majd hozni az erkélyt és a háznak azt az oldalát, ahol kormos lett. Viszont azt üzenik: mindenki figyeljen oda, ne felejtse bedugva elektromos készülékeit, és tartson otthon porral oltó készüléket!

Nagy volt a felfordulás

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy nagy volt a felfordulás szombat este Budapesten, a 15. kerületi Páskomliget utcában. A helyiek annyit láttak, hogy 3 tűzoltó-, 2 rendőr- és 1 mentőautó érkezett szirénázva a helyszínre. Mint utóbb kiderült, tűz ütött ki az egyik tizedik emeleti lakásban.  

Egy embert kellett kimenteni

Mintegy tíz négyzetméteren berendezési tárgyak égtek egy tízemeletes lakóház tizedik emeleti lakásának egyik szobájában szombaton este, a tizenötödik kerületi Páskomliget utcában. A lakásban egy lakó tartózkodott, akit a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt kihoztak.

Egy vízsugárral oltottak

Az egységek egy vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította – írta a Katasztrófavédelem. A munkálatok idejére az érintett épületszinten nem engedték meg a lakóknak, hogy elhagyják a lakásukat.

Őrjöngő ember

„A tizediken egy őrjöngő ember és dobál ki monitortól kezdve mindent az ablakon. Kiabál kifelé, hogy tűz van” – írta egy szemtanú a kerület egyik Facebook-csoportjában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció