Szerda délután öt óra körül érkezett a riasztás a tűzoltóságra, hogy ég a Spar szupermarket Szentendrén a HÉV-végállomásnál. Azonnal 10 tűzoltóautó érkezett a helyszínre, de a lángok olyan gyorsan terjedtek, hogy végül 80 tűzoltó tudta csak megfékezni a lángokat. Veszélyben voltak a közeli üzletek és a MOL-benzinkút. A tűzoltók néhány óra alatt eloltották a hatalmas lángokat. A helyszínen volt Szentendre polgármestere, Fülöp Zsolt is.

Félelmetes volt

„Óriási lángokkal égett az épület, félelmetes volt látni, hogy milyen gyorsan terjed a tűz, de azt is jó volt látni, hogy milyen sok hivatásos és önkéntes tűzoltó, a katasztrófavédelem munkatársai milyen tökéletes szervezettségben, gyorsan és szakszerűen dolgoznak” – mondta Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere csütörtök délelőtt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljesen leégett a Spar

A polgármester azt is elmondta, hogy a Spar teljesen leégett, felújítani már nem lehet, egy teljesen új épületben kell gondolkodni. Fülöp Zsolt hozzátette: a tűzeset helyszínére kiment a Spar vezetősége is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere

Forrás: Youtube

Az egyik legforgalmasabb Spar volt

A tegnap leégett szupermarket a maga kategóriájában az ország egyik legforgalmasabb üzlete volt. A Spar vezetősége biztosította arról a polgármestert, hogy a leégett üzletben munkanélkülivé vált 38 alkalmazottnak továbbra is lesz állása, a többi szentendrei Sparban fognak dolgozni.

Nagyobb, korszerűbb

A polgármester azt is elmondta a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak, hogy a leégett Spar helyére egy modernebb, korszerűbb és nagyobb üzletet szeretnének építeni. Ezzel kapcsolatban már ma és holdnap délután egyeztetni, tárgyalni fog a Spar vezetőivel.

Ventilátor kozhatta a tüzet

A tűz okáról tegnap megírtuk, hogy az oltásnál többen arról beszéltek, hogy a raktárban egy rossz ventilátor romolhatott el, állítólag már aznap délelőtt furcsa hangokat adott ki. Fülöp Zsolt ezzel kapcsolatban leszögezte, a tűzvizsgálat ma délután fog befejeződni, addig nem érdemes találgatni a tűz okával kapcsolatban.

Óriási lángok

Tegnap este itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon percről-percre beszámoltunk a tűzesetről. A fotókon látszik, hogy a raktárnál csaptak fel a lángok és az egymás után készült képeken is jól látszik, hogy rendkívül gyorsan óriási máglyatűzzé vált az egész Spar.

Mindent elemésztett a tűz

Ég a szentendrei Spar
Tűz a szentendrei Sparban – Forrás: Facebook

Messziről látszott a katasztrófa

A lángokat és a füstöt nem csak Szentendre szinte minden részéről, de Budapestről, sőt még Fótról is látni lehetett. A Katasztrófavédelem mobil laborja folyamatosan mérte a levegő károsanyag-tartalmát, de emberre veszélyes mennyiségű mérgező anyagot nem mutattak ki a környéken.

Távolról is látták

Ég a szentendrei Spar
Tűz a szentendrei Sparban – Forrás: Facebook

80 tűzoltó

Darázs Ágnes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak elmondta, hogy 46 hivatásos tűzoltó, 16 járművel volt a helyszínen, őket segítették a környező településekről érkező önkéntes tűzoltók 8 járművel, így összesen csaknem 80-an dolgoznak a tűz oltásán.

Néhány óra alatt eloltották

A szóvivő azt is elmondta, hogy elővigyázatosságból a tűzoltók körbevették az óriási lángoktól alig 200 méterre található MOL-benzinkutat. A tüzet a riasztástól számítva néhány óra alatt, este 10 körül eloltották, az nem terjedt át a közeli üzlethelységekre és a benzinkútnál sem kellett beavatkoznia a katasztrófavédelem munkatársainak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Képek forrása: Facebook/Szentendre blogol – Köszönjük a képek készítőinek, hogy fotóikkal segítik mások hiteles tájékoztatását.