Gyászol az osztrák ASKÖ Donau Linz labdarúgócsapata: balesetben meghalt a csapat magyar játékosa, a 26 éves védő, Varga Márkó. „Amikor reggel megkaptuk ezt a hírt, mindannyian összetörtünk. A szomorúság elképzelhetetlen. Most teljes mértékben a család mögött állunk, és a lehető legjobban támogatjuk őket” – nyilatkozta a klub menedzsere.

A Honvédban is játszott

Autóbalesetben életét vesztette az osztrák ASKÖ Donau Linz magyar játékosa, a 26 éves védő, Varga Márkó. A labdarúgó fiatalon megfordult a Puskás Akadémia, a Fehérvár és a Honvéd korosztályos csapataiban is, csaknem öt éve szerepelt alacsonyabb osztályú osztrák csapatokban. Legutóbb nyáron igazolt új klubba, és az ötödosztályú SKÖ Donau Linz gárdáját választotta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az utolsó gól

Új csapatában 13 bajnoki egyszer volt eredményes, éppen a pénteki, SPG elleni 6-0-s győzelem alkalmával. Ő szerezte az ötödik gólt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudták megmenteni

Osztrák lapértesülések szerint a labdarúgó szombat hajnalban az A1-es autópályán szenvedett halálos balesetet, amikor egy kamionnal ütközött. A sportoló kiesett járművéből, és ugyan kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. A jánoshalmi sportoló haláláról a todaytimeslive.com számolt be. A lap tudósítása szerint a felső-ausztriai Pucking melletti Westautobahn közelében az A1-es úton történt a baleset, a beszámoló szerint a focista kizuhant az autóból, a Kepler Egyetemi Kórházba szállították a mentők, ahol nem sokkal később belehalt a sérüléseibe.

Nehéz helyzet

„Nem tudom, mit mondjak, a helyzet nagyon nehéz mindannyiunk számára. Nem hisszük el. Márkó nagyon jól érezte magát nálunk, tényleg rendes srác és jó futballista is” – fogalmazott Kurt Baumgartner, az ASKÖ menedzsere.

A család mögött állnak

„Amikor reggel megkaptuk ezt a hírt, mindannyian összetörtünk. A szomorúság elképzelhetetlen. Most teljes mértékben a család mögött állunk, és a lehető legjobban támogatjuk őket” – tette hozzá.

Köszönet az együttérzésért

Szombaton, a felső-ausztriai futballmérkőzéseken egyperces néma felállással emlékeztek meg a tragikus körülmények között elhunyt magyar focistáról. A gyászló családtagok a közösségi oldalaikon erősítették meg Varga Márkó halálhírét, azt kérték a barátoktól és ismerősöktől, hogy mellőzzék a részvétnyilvánítást, és köszönetüket fejezték ki az együttérzésért, írja a baon.hu portál.

Az elhunyt futballista

Árokba csapódott az autó

Amint arról korábban beszámoltunk, pénteken, éjfél előtt harminc perccel a 4-es főúton, a dögei körforgalom előtt 300 méterrel eddig tisztázatlan körülmények között egy Záhony irányába közlekedő személygépkocsi elhagyva az úttestet árokba csapódott közel 100 méter megtétele után a menetirány szerinti oldalon.  

Kirepült a szélvédőn

A szűk utastérben mindenki sérült, de a legsúlyosabb sérüléseket az áldozat szenvedte el. Ő hátul, középen ült a baleset idején. A 27 éves férfi kirepült az első szélvédőn és őt élesztették a helyszínen újra, de végül a sérülései miatt a kórházban meghalt.

Két focista sérült

A Szabolcs Foci Infó értesülése szerint a megyei első osztályban szereplő Mándok támadója, a góllövőlistát vezető Gyüre Tamás lélegeztetőgépre került a baleset következményeként. A balesetben szintén megsérült Miskolczi Ádámot, ő a Fényeslitke játékosa, kórházban ápolják, állapota stabil. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az elhunyt futballista. Forrás: Facebook