A rendőrséghez fordult az Örsi Gergely vezette 2. kerületi önkormányzat, mert a kerületi rendőrség épületének felújítása közben illegálisan kivágták a szomszéd területen álló fákat.

„Felfoghatatlan”

„Felfoghatatlan, hogy hogyan gondolhatta a kerületi kapitányság felújítását végző cég, hogy egy másik szomszédos ingatlan területén engedély nélkül vág ki fákat” – írta Facebook-oldalán az ellenzéki polgármester. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez nem fér bele

Örsi szerint a kerület kiemelt figyelmet fordít arra, hogy megóvja és fejlessze a zöldterületeit, amibe semmilyen formában nem fér bele, hogy egy kormányzati beruházást végző cég vágjon ki fákat még akár magántulajdonban lévő ingatlan területén is.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hatósági eljárást indítottak

Az önkormányzat környezetvédelmi hatósági eljárást indított a céggel szemben. A Elektronikus Közbeszerzési Rendszer adatai szerint az épület felújítási munkát a Rit-rock Kft. nyerte el 319 milliós ajánlatával – írta a 24.hu.

Hamar kiderült a turpisság

Fotó: Facebook/Örsi Gergely

Durva dolgok történtek

Fotó: Facebook/Örsi Gergely

Üzent a Mekinek

A Budapestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy Őrsi Gergely a közösségi oldalán keresztül üzent a McDonald’s-nak, miután kiderült, hogy a gyorsétteremlánc egy óriásplakátot helyezett ki egy épületre. Azt írta, hogy „egy ekkora világmárkának nem kell reklám, pláne nem illegális reklámháló, amivel csúfítják a városképet”. 

Van ötlete, mit lehetne tenni

A második kerületi polgármester ötleteket is adott a vállalatnak arra vonatkozólag, hogy mit kellene tennie. Szerinte jobb reklám volna, ha ezeket a ponyvákat, vagy pedig a ponyvák árát jótékony célra ajánlanák fel. A kerületnek Őrsi Gergely szavai szerint jól jönne a pénz.

Ezeket lehetne felújítani

A polgármester szerint a pénzből juthatna a régi községháza felújítására. A Pesthidegkút ófalui plébánia közösségi házának helyreállítása is sürgető volna. Annak az épületnek ugyanis nemrég leomlott a tetőszerkezete.

Pozitív reklámra biztatja a vállalatot

A kerület első embere arra buzdítja a gyorsétteremláncot, hogy pozitív reklámban gondolkodjanak. A jelenlegi ponyva szerinte elcsúfítja a városképet. Leszögezte, hogy kénytelenek intézkedni.

Kérdés, mit ért intézkedés alatt

Arra, hogy pontosan milyen intézkedésre gondolt a polgármester, egyelőre nem lehet tudni. A plakát a Margit körút egyik társasházán van, amiről posztolt Őrsi Gergely.

Ellopták a kerületben egy óvoda karácsonyfáját

Őrsi Gergely közzétett egy videót arról, hogy a Völgy utcai óvoda karácsonyfáját ismeretlenek ellopták. Cserepestül vitték el az óvodások által feldíszített fenyőt a tolvajok. A fát az eredeti tervek szerint elültették volna a Völgy Utcai Ökumenikus Óvoda kertjében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illegális fakivágás a 2. kerületben. Fotó: Facebook/Örsi Gergely