A hegyvidéki polgármesteri hivatalban kötelező lesz az FFP2-es maszk használata – ezt írja a 12. kerület Facebook oldalán. Tegnap pánik tört ki, miután az Index megírta, hogy kötelezővé teszi a kormány ezt a típusú maszkot. Tömeges felvásárlás indult.

Kötelező a FFP2 maszk

 „A hivatal épületében FFP2-es arcmaszk viselése és a belépéskor történő kézfertőtlenítés egészségügyi okok miatt kötelező” – olvasható a kerület hivatalos Facebook-oldalán.

Kötelezővé tette volna a kormány

Tegnap az Index írta meg, hogy a lezárással együtt az FFP2 maszk használatát is kötelezővé teszi a kormány.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Óriási roham

Ezután óriási roham indult meg a maszkokért, a reggeli órákban. Az eMag egyébként arról tájékoztatta a HVG-t, hogy náluk egyetlen óra alatt annyi maszkot vásároltak, mint előtte februárban egy teljes hónap alatt. 

 Az eMag saját készlete elfogyott

A webáruház saját készlete egy óra alatt teljesen elfogyott, a gyógyszertárakban is azonnal felvásárolták a FFP2 maszkokat.

Sebészi és textil maszkok

Végül a kormány döntései között nincs ilyen rendelkezés, tehát továbbra is a sebészeti maszkokat és a textilmaszkokat lehet használni zárt területen, illetve közterületen. Részletek a lezárásról: “Tragédia lesz, ha nem lépünk” – Orbán Viktor szerint akár 20 ezren is kórházba kerülhetnek pár héten belül, itt vannak a hétfői lezárások részletei

Nem került szóba a kormányülésen

Csütörtök este Szijjártó Péter a hvg.hu-nak azt mondta, hogy a kormányülésen szóba sem került, hogy kötelezővé tennék a drágább maszkok használatát.

Nem tetszik a helyieknek a döntés

A 12. kerületi önkormányzat bejegyzése alatt sok helyi lakos nemtetszését fejezte ki a döntés miatt.

Drága az FFP2 maszk

Az írják, remélik, hogy a kézfertőtlenítő mellett ingyen FFP2 maszkot is biztosít az önkormányzat. Egy ilyen tpusú maszk egyébként 450-800 forint között van. Míg az egyszerű sebészi maszkot egyes helyeken már 49 forinttól is be lehet szerezni.

Aki kér, kap maszkot

Később kiegészítette az önkormányzat a bejegyzését, azt írták, “akinek a hirdetményben szereplő ügyek valamelyikében kell személyesen ügyet intéznie, csak FFP2-es maszkban léphet a hivatal épületébe. Akinek nem áll rendelkezésére ilyen típusú maszk, annak belépéskor biztosít az önkormányzat!”

Előzetesen egyeztetett időpontra lehet menni a hivatalba

A hivatal arról is tájékoztatja a kerület lakóit, hogy március 8-tól a haláleset anyakönyvi ügyintézését kivéve kizárólag sürgős esetben, előre egyeztetett időpontban lehet a Polgármesteri Hivatal épületébe belépni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Kiemelt kép: A 12.Kerületi Polgármesteri Hivatal épülete – Forrás: Facebook