Kapacitásgondok miatt két napig, augusztus 18-a 11 óra és augusztus 20-a 12 óra között nem lehet szülni a budapesti Hondédkórházban, derül ki a kórház honlapjára feltöltött határozatból.

Határozat

Az esetről egyébként olvasói bejelentés alapján a Telex is beszámolt, a határozatból pedig kiderül, hogy a II. progresszivitás szintű helyettesítésre az Uzsoki, a Kistarcsai Flór Ferenc és a Váci Jávorszky Ödön Kórházat jelölték ki, III. szintű progresszivitási szintre pedig a Semmelweis Egyetem Klinikai Központot. A progresszivitási szintek azt esetek bonyolultságát, a szükséges személyi és tárgyi ellátottság mértékét jelzik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vasárnapig biztos nem

A portál beszámolója szerint amúgy a gondot az okozta, hogy hirtelen nagyon sokan szültek az intézményben. Az említett olvasóval egy CT vizsgálat után közölték, hogy vasárnapig biztosan nem lehet majd az intézményben szülni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Területileg oda tartoztak

„Mi területileg is ide tartozunk, ide jártunk vizsgálatokra, itt dolgozik a gondozó orvosunk is, voltunk szülésfelkészítőn a kórházban, ahol megismerhettük az itteni protokollt és amellett, hogy tudjuk, nem biztos kinél szülünk, próbáltuk minél jobban megismerni a helyszínt, az orvosokat, mivel kell készülni.”

Felháborító

„Eddig mi teljesen elégedettek voltunk minden hiányossága ellenére is az állami egészségüggyel, de azért így az utolsó pillanatban ezt nagyon felháborítónak tartjuk” – magyarázta az érintett.

Itt a határozat:

Fotó: Mhek.hu

Patkányok a szülészeten

Pár héttel ezelőtt a János kórház szülészetéről szóltak a hírek, ugyanis ahogyan azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta patkányok bukkantak fel az intézményben.

Innen mászhatott fel

Később kiderült, a rágcsálók valószínűleg a csatornából másztak fel, a dolgozók pedig rövid időn belül intézkedtek a problémát illetően. Hamar, az erre rendszeresített sürgősségi telefonszámon értesítették a kórház műszaki üzemeltetését végző cég műszaki ügyeletesét. Egy rágcsálóirtó szakember ezután sürgőséggel rágcsálócsapdát helyezett ki.

Nincsenek fertőzésre utaló nyomok

A szolgáltató szóbeli tájékoztatása alapján egyedi esetről van szó, nagy valószínűséggel a csatornából mászott fel az állat, amelynek eltávolítása sikeresen megtörtént. Egyéb fertőzésre utaló nyomokat a szakember nem állapított meg.

Alaposan kitakarítottak

A közlés szerint az elmúlt időszakban más osztályról rágcsálók jelenlétére utaló jelzést vagy bejelentést sem a kórház higiéniai osztálya, sem az ellátási csoport nem kapott. A takarítószemélyzet az eset után többször is fertőtlenítő takarítást végzett az öltözőhelyiségekben.

Többször ellenőriztek

Azóta a dolgozók nem láttak sem az öltözőben, sem az épület más részében rágcsálót. A rágcsálóirtással foglalkozó szakember többször is megjelent, és személyesen ő is ellenőrizte a helyiségeket – hangsúlyozta Sebők-Tóth Kata.

A betegellátást nem akadályozta

A kommunikációs vezető nyomatékosította: a rágcsáló jelenléte, illetve eltávolítása semmilyen módon nem akadályozta a betegellátást. A Szent János Kórház megrendeléssel rendelkezik a rágcsálók elleni csapdák kihelyezésére és azok folyamatos megfigyelésére, pótlására, a hazai közintézményekre vonatkozó közegészségügyi előírásoknak megfelelően.

Visszatérően ellenőriznek

Ugyanez vonatkozik az egyedi irtásra. A kihelyezett csapdák esetében a visszaellenőrzés és pótlás rendszeres időközönként, garanciálisan megtörténik – olvasható az intézmény által kiadott tájékoztatásban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Honvédkórház – Forrás: Google Maps