Április 11-étől, hétfőtől ismét megnyílik a gépjárműforgalom előtt a pesti alsó rakpart – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Reggel 6-tól indul meg újra a forgalom.

Csere miatt volt az egész

Hétfő reggel 6 órakor megnyílik a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint mindkét irányba használható lesz a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, mivel kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét a pesti Duna-part érintett szakaszain.

Térképen

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Újabb munkálatok indulnak

A BKK beszámolt arról is, hogy az idősebb Antall József rakparton és a Jane Haining rakparton befejeződött ivóvízvezeték-építési munkák után a Széchenyi rakparton (a Jászai Mari tér és a Markó utca között) április 19-én kezdődhet a főnyomócső cseréje, és előreláthatólag ez év negyedik negyedévében fejeződik be.

Az Erzsébet hídnál is dolgoznak majd

Az azt követő ütemben, az Erzsébet hídi csomópontnál várhatóan júliusban indulnak a munkák – ismertették. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meg egy távhővezeték

Az Apáczai Csere János utcában még a tavasszal kezdődhet a távhővezeték-építés, a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárás folyamatban van, várhatóan áprilisban kötik meg a vállalkozási szerződést.

További tervek és munkák

A szükséges tervezési feladatok elvégzését, a kivitelezési forrás biztosítását, valamint a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás sikeres lezárását követően indulhat a RAK-PARK projekt, amely a pesti Duna-part Kossuth Lajos tértől Fővám térig tartó szakaszát tenné élhetőbbé.

Több zöld

Cél, hogy növekedjenek a városi parkjellegű zöldfelületek, és közelebb kerüljenek a városlakók a vízparthoz. Az első ütem az id. Antall József rakpart és a Március 15. tér között, a második pedig délre, a Fővám térig valósul meg, ezeknek a tervezése folyamatban van.

Az akadémia előtti tér is megújul

A tervezés elindításával a Széchenyi István tér felújítása felzárkózik a pesti rakpartok megújításához. A projekt részeként megvalósul a Széchenyi rakpart Széchenyi István tér és Garibaldi utca közötti szakaszának területrendezése is. Fontos szempont a tervezés során, hogy egy vonzó, élhető Duna-parti szakasz létesüljön.

Címlapkép: BKK.