Fellökte a biztonsági őrt az egyik apuka és berohant a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe. A vezetőség rendőrségi feljelentést tett, mert a férfi megsértette a járványügyi előírásokat.

A járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptak a magyar társadalomtól az egészségügyi dolgozók, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkoznak.

FRISS! Este 11-ig tarthatnak az esküvők: 6 évnél idősebb gyerekeknek is kötelező hétfőtől a maszkviselés

„Tegnap rendőrségi feljelentést is kellett tennünk. Egy bent fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton. Az ott dolgozó kollegák, hiába mondták, hogy látogatási tilalom van érvényben, az elkövető félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig.

A biztonsági őr itt utol érte és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet COVID-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel – az ingyenesen biztosított – szájmaszkot. Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő kollégát”— írja a Facebookon az intézet vezetősége.

EZ IS ÉRDEKELHET! Kigyógyult a koronavírusból a kardiológiai intézet főigazgatója, most vérplazmát adott mások gyógyításához

A poszt szerint az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen „fájó történés”, több kritika érte az intézményt a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendjeinkért.

„Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek. Nem is beszélve arról, hogy mi, az Intézetben dolgozók is emberek vagyunk. Vannak gyermekeink, szüleink, mi is megfázunk, másfajta vírusok is jönnek-mennek, iskolából, óvodából kerül be a családba és lehetnek olyan tüneteink, ami miatt egyik pillanatról a másikra otthon kell maradnunk” — teszik hozzá.

A Bethesdában is gond van

A Bethesda kórház is pár nappal ezelőtt egy posztban írt arról, hogy a látogatók és az egészségügyi dolgozók között egyre több a konfliktus. A BudaPestkörnyeke.hu cikkét ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet