Lezárták csütörtökön 15 órakor a Lánchidat, mert egy férfi felmászott a híd magasabb részére.

A BKK tájékoztatása szerint a 16-os autóbusz rövidített útvonalon közlekedik, nem érinti a Deák Ferenc tér, a Hild tér és a Széchenyi István tér megállót.

A 105-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Széchenyi István tér, a József nádor tér, a Deák Ferenc tér M és a Hild tér megállót.

 A 105-ös autóbusz a Deák Ferenc téren a 9-es autóbusz megállójában áll meg mindkét irányban  a BKK Info Facebook-oldalán.

Legutóbb négy nappal ezelőtt írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy a Lánchídról a Dunába esett egy 42 éves férfi, a rendőrök perceken belül a helyszínre siettek és kimentették.

Alig három hete egy erdőkertesi 18 éves fiú ugrott a Lánchídról a Dunába. Sajnos ő Ráckevénél holtan került elő. Két hete szombaton, kora este a híd pesti szakaszán a barátok, osztálytársak és rokonok emlékeztek rá.

Ahogy az alábbi képünkön is látszik a könnyező barátok és osztálytársak a híd pillérjein gyertyát gyújtottak Ricsi emlékére.  A gyászoló édesanya sírva borult a Lánchíd korlátjára. A gyászolók egyszerre több száz fehér virágot dobtak a vízbe.

Május 30-án tűnt el

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, P. Richárd május 30-án tűnt el erdőkertesi otthonukból, édesanyjától vidáman elbúcsúzott és annyit mondott: meglátogatja egy barátját Budapesten. Napokig nem adott életjelet magáról, a telefonja pedig ki volt kapcsolva. Pont azon a napon sétálók bejelentést tettek a rendőrségen, hogy látták, amint egy fiatal férfi a Lánchídról a Dunába ugrik. 

A vízimentők azonnal odasiettek, és megkezdték a kutatást, sajnos azonban nem találták meg a férfit. Édesanyja kétségbeesve kereste fiát a Facebookon, nagyon félt, hogy Ricsi lehet az az ismeretlen fiatal, akit a járókelők láttak, hogy Dunába ugrott. Sajnos igaza volt, valóban a gyermeke ugrott a Dunába.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu