Életre szóló traumán esett át az a nő, akit nemrég egy hajléktalan inzultált Pesterzsébeten, a Gubacsi úton. A történtek hatása alatt álló asszony azt kérte, nevét ne írják le.

Munkába indult

„Reggel fél nyolc körül az Ősz utcai villamosmegállóban vártam a 3-as villamost, onnan indultam dolgozni. Egyszer csak egy csapzott, hajléktalan férfi őrjöngve rohant felém, közelről beleordított az arcomba, és mivel a telefonom a kezemben volt, ököllel rá is ütött. Ijedtemben majdnem elejtettem a készüléket” – kezdte beszámolóját a hölgy. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sikított

A rémült nő sikítani kezdett, mire a hajléktalan elfutott. A támadás tragédiához is vezethetett volna, csak az áldozat lélekjelenlétén múlt, hogy nem fordultak komolyabbra az események.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Áldatlan állapotok

„Este későn járok haza, mert pincérnő vagyok. A hajléktalanok sokszor a sínpár melletti füves területen alszanak. Nagyon sietek ilyenkor, nehogy felébredjenek és belém kössenek. Szét van sokszor dobálva a szemetük, borosüvegek, rövides üvegek, mindenük.”

Még a villamoson is remegett

„Nappal nem veszélyes annyira a megálló, ez volt az első ilyen eset, hogy megtámadtak. Félelmetes volt, féltettem az életemet, még a villamoson is remegtem, átjárt a jeges rémület” – mesélt a nő szörnyű tapasztalatairól.

Óvatosnak kell lenni

Az asszony szerint komoly félnivalója van azoknak, akik egyedül mennek haza, főleg késő este. Mint mondja, a Török Flóris utca eleje már jobb hely, a kisebb utcák befelé pedig már egészen „kultúrkörnyéknek” számítanak, de ennek ellenére nem árt az óvatosság.

Kéregetők a környéken

Pesterzsébeten, az egyik helyi csoportban is többen hasonló vegzálásokról számoltak be. Az egyik inzultust átélt nőt nemrég például egy sörösüveggel támadta meg egy őrjöngő hajléktalan a Határ úton. Mások szerint a Kossuth utca is tele van kéregetőkkel, akik ha nem kapnak semmit, minősíthetetlen stílusban szidalmazzák az arra járókat.

Másik eset

A 3-as villamos menetrend szerinti járatán március 2-án csütörtökön 15:40-kor vette észre a villamos vezetője, hogy az egyik utasa rosszul lett. A 14. kerületi Egressy térnél lévő megállónál ezért megállt.

Segítséget kért a villamos vezetője

Éppen arra jártak a mentők, így a villamos sofőrje megkérte őket, segítsenek. A bajba jutott utas akkor már nem lélegzett. A mentősök megkísérelték újraéleszteni.

Nem jártak sikerrel

A mentősök gyors beavatkozása ellenére a férfin már nem lehetett segíteni. Hiába próbálták meg újraéleszteni, nem tudták visszahozni az életbe. 15:45-kor megállapították a halál beálltát.

Még nem tudták beazonosítani az elhunytat

A 14. kerültben elhunyt férfi személyazonosságára nem derült eddig fény. A rendőrök ezért úgy döntöttek, a lakossághoz fordulnak segítségért. Részletes személyleírást tettek közzé honlapjukon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció