Feltörték az ELTE egyik kutatójának autóját, amelyből három táskát loptak el. Az egyikben egy allergiás reakciókat okozható vegyületet tartalmazó fiola volt.

Csütörtök délelőtt az ELTE Természettudományi Kara melletti parkolójában feltörték az egyetem egyik kutatójának autóját. Az elkövetők három táskát loptak el a járműből.

A kutató a 24.hu-nak küldött levelében azt írta, az egyik kézitáskában tudományos műszerek alkatrészei és molekuláris biológiai szakkönyvek voltak, illetve egy fémdoboz, amiben egy hermetikusan záródó műanyag táskában lévő, polietilén habba ágyazott üvegfiola volt, benne egy pollenkivonattal. A kutató fő kutatási témája a pollenek összetevőinek vizsgálata, ez a magyarázata az értékes fiolának.

A BRFK a 24.hu kérdésére azt írta, hogy június 11-én 13 óra után egy férfi tett bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, hogy a délelőtti órákban a Pázmány Péter sétányon parkoló autóját feltörték, és abból elloptak három táskát.

A kutató azt mondta a rendőröknek, hogy autójából ellopott táskák egyikében egy fiolában virág (pollen) kivonat volt, azonban olyan információt, miszerint az ellopott anyag az emberi életre közvetlen veszélyt jelentene, nem mondott. Majd írt egy emailt a rendőrségnek, hogy a fiola tartalma akár halálos egészségügyi kockázatot jelenthet az azt felnyitó személyre.

A nyomozók a sértettel azonnal felvették a kapcsolatot és tanúként kihallgatták. A férfi elmondta, hogy fiolában valóban virágporkivonat volt, és a rendőrségnek küldött levelében túlzóan fogalmazott, mert valójában a virágpor kivonat az életre közvetlen veszélyt nem jelent, azonban az arra érzékeny embereknél esetlegesen allergiás reakciókat, nagyon ritka esetben anafilaxiás sokkot okozhat.

Az ügyben a BRFK 11. kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

Kiemelt kép: ELTE TTK – Forrás: elteonline.hu