Ferenc pápa szombaton találkozik az ország fiataljaival a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményen a katolikus egyházfő érkezése előtt fellépő Rúzsa Magdi a Petőfi Rádió Talpra Magyar című műsorában beszélt a hit fontosságáról.

Kapaszkodó

Az ember örömében vagy bánatában bármikor be tud menni egy templomba, mondta Rúzsa Magdi énekesnő, aki szerint a hit kapaszkodót jelent, hisz az ember tudja, hogy akár templomban, akár csak felnézve az égre, szólhat Istenhez. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyerekkori emlékek

Úgy érzi, a szülők feladata úgy nevelni a gyerekeket, hogy átérezzék ennek szépségét. Felidézte saját gyerekkorát is a műsorban. „Előttem van, hogy fekszem az ágyban, a szobában a testvéreim és édesanyám; nem esti meséket mondunk, hanem édesanyám tanít minket imádkozni. Emlékeszem, úgy vitt misére, hogy megnézzük a Jézuskát.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Istennel való kapcsolat

„Valahogy úgy építette föl bennem az Istennel való kapcsolatot, hogy elhittem, mindent elmondhatok neki, vele lehet beszélgetni, minden, ami ott van bennem, azt meg tudom vele osztani” – a mondta műsorban Magdi, majd hozzátette: úgy gondolja, több azáltal, hogy ennyire hisz gyerekkora óta, és saját gyerekeinek is meg tudja mutatni ezt az utat.

Megtisztelő felkérés

Rúzsa Magdi a szon.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, hogyan fogadta a felkérést, hogy Ferenc pápának énekeljen. „Igazán megtisztelő a felkérés. Egy kicsi katolikus vajdasági faluból indulva különösen fontos ez, és hatalmas dolog, hisz minket, a közösséget, azt a parányi magyarságot a vasárnapi misék erősítettek és tartottak össze. A hit, mindenen átívelően, ott volt mindig bennünk. Lehetett háború, béke vagy mélyszegénység.”

Kitüntetés

„Ferenc pápának énekelni és közben megérinteni ennyi fiatal lelkét nekem olyan, mint a legmagasabb kitüntetés. Annak idején, kamaszként egy hasonló eseményen érintett meg engem is igazán hitünk mélysége. A felkérés nekem azt üzeni, a Jóisten méltónak talált, egyébként nem jött volna utamba ez a hatalmas lehetőség és megtiszteltetés.”

Ezt a dal fogja énekelni:

Részletes program

Ferenc pápa szombati programjának részleteiről, valamint arról, hogyan védik a Szentatya biztonságát, ebben a cikkünkben írtunk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ferenc pápa ellátogatott a az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomba

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kiemelt kép: Rúzsa Magdi