A Rendvédelmi Hagyományőrző Napok díszvendége Érd-Simonpusztán Farkas Bertalan. Martonvásáron Fülesbagoly Fesztivál, Budafokon Lecsófesztivál, a Királydombon Középkori Királyfeszt kínál egész napos szórakozást. Budakalászon Kultúrpiknik, Szentendrén szén és beton kiállítás, a Nagycirkuszban Carmina burana, Pesten Krúdy séta és Zeneakadémia-épületlátogatás vár.

II. Nemzeti Rendvédelmi és Hagyományőrző Nap Simonpusztán

A nap kiemelt vendége: Farkas Bertalan, az első és ez idáig egyetlen magyar űrhajós, Farkas Bertalan. Állandó programok 13 órától: íjászat, lézerlövészet, kézműves sátor, sétalovagoltatás, kézműves kirakodóvásár, kisállat simogató, DI-FER bemutatkozása, VOLVO kamionok kiállítása.

Fülesbagoly Fesztivál Martonvásáron

Folytatódik a kétnapos rendezvénysorozat a Brunszvik-Beethoven Közösségi Ház udvarában. A programból: Fülesbagoly Tehetségkutató – 10 zenekar 15-15 perces koncertje, interaktív hangszerkiállítás, több mint 120 hangszer kipróbálható, baglyok világa kiállítás, gasztronómiai csemegék, este Charlie koncert.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kalászi Kultúrpiknik a Hollóvölgyi Íjászpályán

Egy pohár finom bor vagy üdítő, egy szelet kemencében sült padlizsánkrémes vagy sült húsos zsíros kenyérrel és sok meglepetéssel várják a piknikezni érkező budakalásziakat a szervezők szombaton délután.

Királyfeszt – középkori fesztivál a rákosmezei Királydombon

Királyi sátor felállítása, malacsütés, iparművészeti vásár, gyermekprogramok. A két napos Királyfeszt egyik legemlékezetesebb eseménye szombaton 15 órakor a hagyományőrzők életre keltik Hunyadi János kormányzóvá választása. A kuriózumnak számító előadás során részesei lehetünk annak a csodának, ahogy jeles történelmünk egy darabja a szemeink előtt megelevenedik. Fellépők: Agócs Gergely, Cimbaliband, Hollóének Hungarica, Fonó zenekar, valamint Szalóki Ági és zenekara, Tabulatúra és Waszlavik Gazember László.

Dél-Budai Lecsófesztivál és sok más Budafokon

A Klauzál ház szervezésében az Oroszlános udvarban Lecsófesztivál, délután a Klauzál Házban Halász Judit koncert várja az érdeklődőket. A Budafoki városjáró füzet és Szövényi Anna városépítész, egyetemi adjunktus (MATE) segítségével ismerhetitek meg Budafok rejtett építészeti és városépítészeti kincseit, találkozó a Magdolna udvarnál. Este a Dunafok Szabadidőpark Kertmoziban a Hannibál tanár úr kerül vetítésre.

Szén és beton Szentendrén

Szén és beton: két új kiállítás nyílt a MANK rendezésében a Szentendrei Régi Művésztelepen. Két dimenzió, két művészeti ág találkozása valósul meg az újonnan nyíló tárlatoknak köszönhetően: az Inktober révén a klasszikus grafika legfrissebb eredményeivel; míg az immáron hagyományosan megrendezett Szobrok a kertben címmel, a Művésztelep parkjában megrendezett csoportos kiállítással a kortárs szobrászművészet kiemelkedő teljesítményeivel ismerkedhetnek meg a Szentendrére látogatók.

Szobrok a kertben

Épületlátogatás a Zeneakadémián

Ismerje meg a Zeneakadémia egyedülálló szecessziós épületét! A kb. 50 perces program keretében bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás Nagyterem történetével és a Solti György Kamaraterem szépségeivel, megtekinthetik a magyar szecesszió kiemelkedő alkotásait az előcsarnokban.

Carmina burana és Krúdy-séta

Carmina burana előadás lesz délután a Fővárosi Nagycirkuszban. A Csányi 5 szervezésében bejárhatjuk Krúdy kedves helyeit, Krúdy Gyula írásaival egy remek séta során – Takáts Andrea színésznő közreműködésével. Krúdy Gyula egyik első pesti lakhelye, a híres neves Pekáry-ház volt, a Király utca és Csányi utca sarkán. Állítólag ő nevezte a Király utcát a „legpestibb” utcának.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/farkasbertalan