22 év után távozik a Nemzeti Színházból Udvaros Dorottya. Az Index információi szerint azonban nem ő az egyetlen, aki ősztől már nem játszik a teátrum előadásaiban, és azok is távoznak, akik tavaly novemberben súlyos balesetet szenvedtek.

Távozik Udvaros Dorottya

Amint arról tegnap beszámoltuk, Udvaros Dorottya szerződését nem hosszabbította meg Vidnyánszky Attila, emiatt a Nemzet Színésze kénytelen elhagyni a Nemzeti Színházat. Udvaros úgy látja, hogy a kormány elvont 380 millió forintot a színháztól, amit nem sikerült pótolni a költségvetésben. A színésznő ugyanakkor kérdésesnek látja, hogy ha valóban ennyire rossz az anyagi helyzet, akkor miért kell hatalmas összegekért leszerződtetni újabb külföldi rendezőket.

Megszólalt a Nemzeti Színház

Az intézmény pár órán belül ugyan nem cáfolta, hogy nem kíván tovább dolgozni Udvaros Dorottyával, mindössze annyit közöltek, hogy érvényes szerződése van a művésznőnek a Nemzeti Színházzal.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Külön szerződés

Ezután Udvaros Dorottya azt nyilatkozta, márciusban találkozott Vidnyánszky Attilával, aki közölte, hogy nem kívánja meghosszabbítani a szerződését. Két darabban játszik még ebben az évadban, arra pedig külön szerződést kap majd.

Többen távoznak

Nemcsak a közönséget, hanem a társulatot is mélyen érintette Udvaros Dorottya elbocsájtása. Az Index információi szerint ugyanakkor nem Udvaros az egyetlen, aki távozik a színházból. Úgy tudják hogy a súlyos balesetet szenvedett Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia sem tér már vissza, mellettük Barta Ágnes és férje, Mészáros Martin, illetve Szép Domán és Szabó Sebestyén László is felmondott, Farkas Dénes pedig már korábban távozott. Rajtuk kívül két színésznő gyermeket vár, ők egy ideig szintén nem fognak játszani.

Barta Ágnes is távozik

A lap elérte Barta Ágnest, aki megerősítette, hogy az évad végétől nem lesz már a társulat tagja, közös megegyezéssel távozik. Mint az Indexnek elmondta, ez egy hosszabb folyamat eredménye, és a továbbiakban szabadúszóként fog dolgozni.

Befogadták a beregszászi színházat

A távozók közül nem egy Vidnyánszy Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatójának tanítványa volt. A helyükre azonban terveznek a új tagokat felvenni. Ugyanakkor, ahogy azt Vidnyánszky Attila az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának kihelyezett ülésén is elmondta, az orosz–ukrán háború kitörésekor a Nemzeti Színház gyakorlatilag befogadta a beregszászi színház tagjait, elszállásolták őket, és játszanak is, például a színház Tóték című előadásában.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Nemezti Színház – Forrás: budapestkornyeke.hu