Órákkal a bűncselekmény elkövetése után szereztek ugyan tudomást a csalásról az érdi rendőrök, másnap este már az előállító helyiségben időzött az a két nő, akik egy idős asszonyt károsítottak meg.

Fiaként mutatkozott be

Mobiltelefonján kereste a 65 éves tárnoki nyugdíjast 2021. augusztus 23-án délután egy fiaként bemutatkozó férfihang. Ijesztő történetét hallgatva sajnálat és aggodalom ébredt benne. A félrevezető történet szerint kábítószeres ügybe keveredett, és nagyon nagy baja lesz, ha nem szerez pénzt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

12 milliót követeltek

Egy csomagot kellett volna kézbesítenie, amit elhagyott, ezért fogva tartói 12 millió forintot követelnek tőle, csak így szabadulhat. Az asszony megrémült, segíteni akart, közölte, hogy 1 millió forinttal tudja kisegíteni. Válaszul közölték, hogy egy nőt küldenek a pénzért. A tömött boríték átadása megtörtént, az asszony órákkal később szembesült azzal, átverték, csalás áldozata lett.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Megindultak a rendőrök

A rendőrök az órákkal később tett bejelentés alapján megindultak. Minden lehetséges eszközt és módszert igénybe véve másnapra eljutottak két budapesti nőig. A főváros 8. kerületében, a Baross utca és Német utca kereszteződésénél vették ki a forgalomból azt a gépkocsit, amelyben utaztak. A 21 éves U. Nikolettát és a 34 éves P. Edinát elfogták és előállították.

Beismerték tettüket

Kihallgatásukon mindketten beismerő vallomás tettek, sőt több korábbi csalásban való részvételüket is jegyzőkönyvbe diktálták. A gyanú szerint együtt érkeztek 2021. augusztus 23-án a tárnoki ház közelébe, U. Nikoletta a kocsiban várt, míg P. Edina átvette a kicsalt egymilliót tartalmazó borítékot az áldozattól. A pénzt később továbbadták megbízóiknak.

Csalás bűntette

A két őrizetbe vett nővel szemben csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály, egyben kezdeményezték letartóztatásukat.

Több megbízás is lehetett

Az érdi rendőrök vizsgálják azokat a korábbi csalásokat, amelyekről a gyanúsítotti kihallgatásokon tett említést a két nő, de a nyomozás kiterjed arra is, kitől, milyen úton és hányszor kaptak megbízást a futárfeladatok elvégzésére, írja a police.hu.

Unokázós csalók

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, az „unokázós”-ként elhíresült csalások módszere az elmúlt időszakban változott. Egyre ritkább az unoka közlekedési balesetére hivatkozás, a legenda módosult. Leggyakrabban kábítószeres ügyet sejtetnek a háttérben, a hozzátartozó szabadon bocsátását milliós összegektől teszik függővé. Legyen bármilyen ijesztő is első hallásra egy szerettükkel kapcsolatos rémhír, ne dőljenek be a csalóknak, bizonyosodjanak meg a hír valódiságáról/valótlanságáról, hívják fel hozzátartozójukat, hogy leellenőrizzék a hallottakat! Ne adjanak át pénzt idegennek!

Bontsa a vonalat kampány

Több mint két és fél évvel ezelőtt indította útjára a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Bontsa a vonalat! kampányát. A programsorozat célja a minél szélesebb körű tájékoztatás, a legkülönbözőbb csalási módszerek megismertetése a legveszélyeztetettebb korosztály tagjaival.

Megszaporodtak az esetek

Az unokázós csalók már évek óta igyekeznek csőbe húzni a gyanútlan időseket, újra és újra bukkannak fel, olyan alakok, akik a szép korúak jóhiszeműségét kihasználva akarnak nyerészkedni. Itt a Kékvillogó oldaán is néhány nemrégiben adtunk hírt, arról, hogy unokázós csalásokkal foglalkozó magyar bűnszervezet irányítóját szállították Magyarországra a napokban Nagy-Britanniából.

Megszaporodtak az esetek

Az unokázós csalók már évek óta igyekeznek csőbe húzni a gyanútlan időseket, újra és újra bukkannak fel, olyan alakok, akik a szép korúak jóhiszeműségét kihasználva akarnak nyerészkedni. Itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is néhány nemrégiben adtunk hírt, arról, hogy unokázós csalásokkal foglalkozó magyar bűnszervezet irányítóját szállították Magyarországra a napokban Nagy-Britanniából.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik