Becsengetnek a panellakásokba és szakembernek adják ki magukat a csalók Budapesten. Újpalotán próbálkozott nemrég két csaló, akik azt akarják megtudni, hogy mely lakásban ki, kik laknak, vagy laknak-e benne egyáltalán.

Újpalotán bukkantak fel a csalók

Újra csalók akarnak bejutni budapesti lakásokba, szakembereknek adják ki magukat – írja a Metropol. Legutóbb Újpalotán próbálkozott két csaló, akik az iránt érdeklődtek a lakóknál, hogy a tulajdonos-e az, aki ajtót nyitott nekik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ablakcserére hivatkoznak

A lakókat megtévesztheti, hogy akárcsak valamelyik szolgáltató munkatársai mappával érkeznek, könnyebben elhihető róluk, hogy hivatalos ügyben járnak el. Mint kiderült, Újpalotán több lakásba is próbálkoztak bejutni, és ablakcserére hivatkoztak. Céljuk feltehetően az volt, hogy a naiv lakók beengedjék őket és felmérhessék a terepet, illetve azt, hogy ki tartózkodik otthon.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kutya buktatta le őket

„Mikor ajtót nyitottam, érdeklődött, hogy tulajdonos vagyok-e, közben a kiskutyám, aki 3 kiló, kiment. Az egyik fiatalember lábbal odébb tette az ebet” – mesélte Krisztina az esetet egy újpalotai Facebook-csoportban.

A kamuszakember le is köpte az egyik lakót

Mikor ezt szóvá tettem, minősíthetetlen hangnemben közölte, hogy „húzzak vissza”. Ezután leköpött, és jött egy laza káromkodás is. Nem hiszem, hogy bárki így viselkedik, aki egy cég alkalmazottjaként jön – írta le a hihetetlen és egyben megdöbbentő szituációt Krisztina.

Mindenkinél bepróbálkoztak

A nő az eset után beszélt a gondnokkal is, aki elárulta, hogy semmilyen szakembert nem vár a ház. A nő úgy tudja, hogy az ő szintjükön mindenkihez becsengettek a csalók, de miután lefényképezte őket, nem mentek tovább, és elhagyták a lépcsőházat.

Más házakban is jártak

A kerületi csoportban számos, a környéken lakó is hozzászólt a bejegyzéshez. Állításuk szerint több panelházban is megfordult a két „úriember”.

Az idősekre utaznak

„A szomszéd házban szintén minden lakásba becsengettek ezzel a szánalmas nyílászárócsere dumával” – írta az egyik hozzászóló, egy másik kommentelő szerint pedig két hete a Páskomligetben is ezzel a trükkel keresték fel az időseket.

Az önkormányzatra hivatkoztak

Egy panelházban lakó hozzászóló szerint a csalók az önkormányzatra is próbáltak hivatkozni annak érdekében, hogy beengedjék őket a lakásokba. 

Ne hagyd, hogy átverjenek

Nagyon fontos, hogy ha állítólagos szakemberek csengetnek be, akkor ne hagyd, hogy megtévesszenek! A csalók gyakran próbálkoznak hitelessé válni mappával a kezükben, illetve azzal, hogy munkásruhát húznak. Amennyiben nem vársz szakembert, jobb, ha nem engeded be őket. Érdemes mindig tájékozódni a gondnoknál, közös képviselőnél, hogy vár-e szakembert a ház, mielőtt bárkit beengedünk a lépcsőházba. Az igazi szakemberek szórólapot vagy cetlit hagynak a postaládákban és az üzenőfalon, vagy a közös képviselő előre tájékoztatja a lakosokat, hogy várhatóan érkeznek a házba, és aki szeretné, igénybe veheti a szolgáltatásaikat – figyelmeztet a lap. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: újpalotai panelház – illusztráció