Mindössze két és fél óra telt el az első rablás és az elfogás között. A Pest vármegyei Kerepes, majd Csömör után a főváros volt a végállomás, a BRFK járőrei fogták el a huszonéves párost.

Egy kerepesi trafikban kezdődött

A fiatal pár egy kerepesi trafikban válogatott november 2-án délelőtt. Míg a férfi további vásárlást imitált, a nő fizetés nélkül kiszaladt az italokból és cigarettából álló zsákmánnyal, majd bepattant autójuk hátsó ülésére. Társa utána eredt, ahogyan a dohánybolt eladója is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rúgott a nő

A férfi indított, indult, miközben az alkalmazott próbálta visszaszerezni az árut, ám az ismeretlen nő több rúgással megakadályozta. Nagy sebességgel menekültek – egészen Csömörig

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A bevásárlóközpontból is loptak

A páros egy bevásárlóközpontban különféle termékekkel megtömött két bevásárlótáskát, és azonos módszerrel, fizetés nélkül távoztak. Menet közben a férfi az egyik szatyrot bent, a másikat a parkolóban elejtette, a biztonsági őr pedig utolérte. Dulakodtak, a férfi éles tárggyal hadonászva, megöléssel fenyegette meg az őrt, és végül a parkolóban elejtett táskát felmarkolva, sikerült elmenekülniük.

Gyors körözés

A segélyhívások után, az ilyenkor szokásos, kiemelt bűncselekményekre vonatkozó protokoll minden kötelező lépése mellé pipa került, az elsők között szerepelt, hogy a meneküléshez használt gépkocsira „körözvényt” adtak ki. Az országban minden rendőr láthatta és hallhatta, hogy milyen rendszámú, színű, típusú járművet hajszol Pest vármegye, kik ülhetnek benne és miért kell a lehető leggyorsabban kézre keríteni őket.

Három rendőrautóval vették körbe őket

Egy órával később a BRFK egyik térfigyelője jelezte, a Kerepesi úton látja az autót. A közelből pillanatok alatt arra kanyarodott egy járőrpár, majd néhány perc alatt további három rendőrautó zárta el a piros lámpánál várakozó menekülők útvonalát.

Gödöllőre vitték őket

A megbilincselt pár a gödöllői rendőrségi előállító helyiségbe került, az autóról kiderült, kivonták a forgalomból, a sofőrnek pedig nincs vezetői engedélye, és még körözték is egy szabálysértési elzárás miatt.

Zavartan viselkedtek

A kocsiban, az indítókulcs mellett, pont kézre készítve állt a műszerfalba beszúrt éles eszköz. A pár láthatóan zavartan viselkedett, Sz. Márk egy idő után hőzöngve reagált a rendőri intézkedésre, ám az ellenszegülést a BRFK munkatársai gyorsan megszüntették.

Letartóztatták őket

Az azóta letartóztatott Sz. Márk (21), valamint társa, S. Antónia (20) ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás a Gödöllői Rendőrkapitányságon – adta hírül a police.hu oldal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció