Pénteken kezdődik a háromnapos Floralia római Tavaszünnep Aquincumban és az Érdi Piknik a Magyar Földrajzi Múzeumban. A Grunting Pigs a Virág Benedek Házban, az utolsó Kistehén a Budapest Parkban lép fel. Fényes Szabolcs 110 koncert lesz Gájer Bálinttal a Stefánia Palotában, Lehár Operettgála az Operettben. Kern András önálló estjének a Kőrösi Kulturális Központ ad otthont. Az Astorián whiskyt kóstolhatunk, Tárnokon jammelhetünk péntek este.

Floralia római Tavaszünnep Aquincumban

Immár 31. alkalommal kerül megrendezésre Budapest egyik legrégebbi kulturális eseménye, a Floralia, amely a római hagyományokat felidézve kínál háromnapos feledhetetlen szórakozást a látogatók széles rétegének. A rendezvény helyszíne, az Aquincumi Múzeum Régészeti Parkja autentikus miliőt kölcsönöz a mára már fesztivállá nőtt eseménynek.

Háromnapos élmény az egész családnak

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Klasszikus antik kulturális örökség

 A Floralia megfogható közelségbe hozza a klasszikus antikvitást és élményszerűen mutatja be római kori kulturális örökségünket, amely során a kísérleti régészet, élő történelem, zene- és táncművészet, színház és gasztronómia egymás mellett érvényesül.

Grunting Pigs a Virág Benedek Házban

Szeretettel várunk áprilisban is mindenkit a Grunting Pigs, azaz Pribojszki Mátyás szájharmonikás, énekes, dalszerző és Szász Ferenc gitáros koncertjére, amely a már jól ismert helyszínen, a Virág Benedek Házban kerül megrendezésre.

SZÉP ÁLOM SZÁLLJ A SZÍVEMRE az Operettben

Parádés operettgála lesz péntek este Lehár Ferenc emlékére Szép álom szállj a szívemre címmel a Fővárosi Operettszínházban. Operettrajongóknak kötelező!

Utolsó Kistehén a Budapest Parkban

A Kistehén igazán kalandos 20 év után döntött a búcsú mellett: kezdetben egy animált karakterként látta meg a napvilágot, majd két évvel később megszületett a Kistehén zenekar is Kollár-Klemencz László vezetésével. A banda összesen hét albumot jelentetett meg, olyan slágerekkel írták be magukat az emberek szívébe, mint az Ezt is elviszem magammal, a Virágok a réten, a Szájbergyerek vagy a Bocsánat.

Utoljára hallhatjuk a kedvencünket

Az évek során több fiatal csapattal turnéztak együtt, akiknek most képzeletben átadják a „stafétát” is. A Fran Palermo és a Ricsárdgír a sajátjaik mellett egy-egy Kistehén dallal köszön el a zenekartól. A Kistehén az utolsó koncertre régi klasszikusokat és igazi különlegességeket ígér, így mindenki még utoljára meghallgathatja kedvencét április 29-én, a Budapest Parkban. 

Kern András estje a Kőrösi Kulturális Központban

Lövölde tér címmel Kern András önálló estjére kerül sor Kőbányán, a Kőrösi Kulturális Központban.

Érdi Piknik a Magyar Földrajzi Múzeumban

Kóstolj bele ÉRDbe! Evés, ivás, zene, tánc, piknik hangulat! Légy részese a város nagy tavaszi kerti partijának! Programok pénteken: gyerek koncert, interaktív gyerekjátékok/foglalkoztatók 15-18 óráig, 19 órától Margaret Island 90 perces élő nagy koncert, Radio Sense live dj show 21 órától- 24 óráig! Mindenkit vár szeretettel Érd városa a Magyar Földrajzi Múzeumban.

Fényes Szabolcs 110 a Stefánia Palotában

Nagyszabású FÉNYES SZABOLCS 110 – ÉLETMŰ KONCERT a Stefánia Palotában. Swing á la Django & Szőke Niki és Gájer Bálint pompás előadásának tapsolhatunk.

Whiskykóstoló az Astoriánál

Whisky Utazás a világ körül” Gyere és kóstolj bele Te is a whiskyk világába az Astorián!Április 29-én egy exkluzív whisky kóstoló keretein belül kóstolhatjátok meg három különböző whisky gyártó nemzet italait. Az előadással egybekötött esemény Hubai Miklós, a Beam Suntory Magyarországi nagykövet irányításával zajlik. Hat különböző tétel kerül a poharakba az Egyesült Államokból, Japánból és a whisky őshazájából, Skóciából. Az italok mellé snack ételeket szolgálunk fel – invitál a whiskykóstolóra az Archandbeans.

Jam party Tárnokon

A Heinrich Antal Házba várnak mindenkit, aki hozza a hangszerét – jammeljünk együtt, hívnak Tárnokra a szervezők.

A Heinrich Antal házban

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/aquincum