Átalakul az érsebészeti betegellátás szeptember 1-től Budapesten és Pest megyében. Az EMMI azt ígéri, hogy folyamatos ügyeleti rendszerben látják majd el a fővárosban és az agglomerációban élő betegeket.

A biztonságos és magas színvonalú betegellátás érdekében szeptember 1-től Budapesten és Pest megyében az akut érsebészeti ellátás korábbi ügyeleti rendszere átalakul. A hét budapesti és Pest megyei centrum az eddigi forgó rendszer helyett a jövőben folyamatos ügyeleti ellátásra tér át a saját területén a hét minden napján 24 órában.

A kormány egyik fontos célkitűzése a betegbiztonság növelése és a magas színvonalon nyújtott betegellátás folyamatos javítása – írja közleményében az EMMI.

Ennek érdekében az egészségügy több szakterületén, köztük az érsebészeti ellátásban is történt már előrelépés.

Idén januárban a II. progresszivitási szintű érsebészet fix díja 8 millió forintról 14 millió forintra, a III. progresszivitási szintű érsebészet 10 millió forintról 20 millió forintra nőtt.

Az érsebészet finanszírozása után, szeptember elsejétől Budapesten és Pest Megyében az ügyeleti rendszer is egyszerűsödik az akut érsebészeti ellátás területén – írja közleményében az EMMI.

A Péterfyben megszűnt az érsebészet

Februárban írt arról a BudaPestkörnyeke.hu, hogy nem fogad érbetegeket a Péterfy Sándor utcai Kórház. Egyetlen érsebész szakorvossal és a mellette dolgozó rezidenssel nem tudják vállalni a feladatot. Február 1-jétől a többi, budapesti érbeteg-ellátást nyújtó intézménynek így havonta négy ügyelettel kell majd többet ellátnia. A cikket ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: illusztráció