Heti tesztelést kért Wunderlich József a Vígszínház vezetésétől, az direktor, Rudolf Péter ők mindent szabályt betartanak, sőt maszkviselésben még szigorúbbak is az előírásoknál.

Tesztelést kért

Azt kértük a színháztól, hogy ha naponta nem is, legalább hetente tesztelje azokat a színészeket, dolgozókat, akiknek az adott héten maszk nélkül kell érintkezniük esténként” – írta a közösségi médiában Wunderlich József, aki szerint ez azért nem történik meg, mert a színház szerint „folyik el a lé”.

Beteg volt a családja

A színész tíznapos karanténban volt miután feleségének, Bach Katának pozitív a tesztje, valamint két gyermeke is elkapta a koronavírust. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Halász Judittot félti

„Azt kértem a színháztól, hogy a 11. napomon, frissen szabadulva a karanténból ne küldjenek be Bella Figurát játszani Halász Judittal, mert féltem őt, maszk nélkül kell vele folyamatosan érintkeznem” – írta kitérve rá, hogy azért nem mentik fel a munkavégzés alól, mert nincsenek tünetei, jogilag már minden rendben van – mutatja be a színházi viszályt a fidelio.hu.

Állítólag támogatják

Többi kollégája is Wunderlich mellé állt: azt mondták, hogy ilyen körülmények között nem játszhatják le az előadást, de a színház állításuk szerint még a maszkot sem engedélyezte, mondván, „elviszi a néző figyelmét, mit mondunk a nézőnek”.

Mi van a külsősökkel?

A színész felhívja a figyelmet arra is, hogy a Vígszínház hónapok óta ellenőrizetlenül fogadja a „külsős” szereplőket, résztvevőket, nem tartják be se a hőmérésre, se a maszkhasználatra vonatkozó szabályokat, nem biztosítottak a megfelelő kézfertőtlenítő eszközök, sőt azt sem követték nyomon, hogy ki milyen egészségi állapotban jön be a színházba.

Tesztelésre kellene a pénz

„Imádkozom, hogy jövő héttől legyen lé a tesztelésre is, ne csak a megemelt fizetésekre” – zárja posztját, melyre több mint ezer szakmabeli és néző reagált már.

Reagált az igazgató

Rudolf Péter, a Vígszínház főigazgatója a HVG kérdésére elmondta: a fenti állítások mindegyik pontja tételesen cáfolható, ráadásul ők az állam és az orvosok által biztonságosnak ítélt protokollt követik, sőt olykor szigorúbban járnak el annak ellenére, hogy a dolgozók 97 százaléka be van oltva. A lelkiismerete tehát tiszta.

Kérik a védettségi igazolványt

Kiemelte továbbá, hogy a külsősök „ellenőrzésére” külön rendelkezést adott ki, melynek értelmében december 15-ig mindenkinek be kell mutatnia a védettségi igazolványát. Ennek elmulasztása esetén az érintett dolgozóval jogában áll megszüntetni a közös munkát.

Aki betegnek érzi magát, az tesztelhet

Rudolf Péter reagált a színész posztjában többször elhangzó „folyik el a lé” állításra is, hangoztatva, hogy a Vígszínház helyiségeit heti több alkalommal fertőtlenítik, mindenhol van kézfertőtlenítő, és az, aki tüneteket észlel magán, a színház költségén teszteltetheti magát.

Elismerte a súrlódást

Azt viszont megerősítette, hogy a november 24-i Bella Figura előtt valóban nézeteltérés alakult ki a vezetőség és a művészek között.

Bomlasztásról beszél

“Egy online felületen támadást indítani, ezzel a színház közösségét bomlasztani ezekben a kritikus időkben, etikátlannak tartom.” – ezt már közleményében írta Rudolf Péter.