A magyar valóságot mutatja be az Óvóhelyen a Folyóügy című szkeccskomédia és Tárnokon A pap, a hajléktalan és a gurva című tragikomikus történet. A MOMkultban a Strauss zenekar ad Keringővarázs koncertet, a Nagycirkuszban egyhetes Cirkuszfesztivál indul parádés programmal. A Foton galéria új kiállítással vár, a Ficsak Családi Központ a kicsinek készül kreatív programokkal minden napra.

Folyóügy az Óvóhelyen

A szkeccskomédia gerincét egy behajtáskezelő cég alkalmazottjának telefonbeszélgetései adják. A vonal egyik végén a rendszerváltás körül született generáció egzisztenciális válsága bontakozik ki, míg a másikon a magyar valóság zsánerfigurái körvonalazódnak.
Az egy felvonásos darab azokat a mélyen gyökerező indulatokkal tarkított, frusztrált – és ebből fakadóan végtelenül abszurd, torz – más nézetből pedig képtelenül vicces élethelyzeteket fűzi egymás után, amelyekkel nap mint nap találkozunk a mai Magyarországon, ahol egy kis hatalomra szert téve bárki kész pokollá tenni a másik életét.

A magyar valóság

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

A pap, a hajléktalan és a gurva Tárnokon

Ingyenes színdarab érkezik a Tárnokra, a Heinrich Antal Házba. A pap, a hajléktalan és a gurva címmel, Gór Nagy Mária rendezésében 2022. január 11-én, kedden 18 órától.

Az előadás után beszélgetés a szerzővel

Tragikomikus történet

Egy templomban egy fiatal pap ad egy órára menedéket a hozzá betérő hajléktalannak és egy prostituáltnak. Az ő összezártságukról, egymásra utaltságukról szól ez a tragikomikus történet. A színdarabot követő egy órában a szerző, Linka Ágnes beszélget a nézőkkel a darab általuk elképzelt befejezéséről, valamint a járvány által okozott személyes veszteségekről, tragédiákról, de a pozitív gondolatok is előtérbe kerülnek.

A Budapesti Strauss Zenekar újévi koncertje a MOMkultban

A zenekar ‘Újévi keringővarázs’ koncertjén nemcsak a Strauss család népszerű keringői, polkái hallhatóak majd, hanem az 1800-as, 1900-as évek legnagyobb zeneszerzőinek “könnyedebb” alkotásai is.

Újévi keringővarázs

Cirkuszfesztivál kezdődik Budapesten!

Egy hét a cirkuszművészet jegyében, ahol a szakma legkiválóbb képviselőivel találkozhatsz. A 14. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál Monte Carlo, Latina és Moszkva mellett mára a nemzetközi cirkuszművészet egyik legfontosabb találkozóhelye lett.

Szárnyaló valóság a Ficsak Családi Központban

A 2022-es évben is szuper programok várják a kicsiket és nagyokat Lágymányoson a Ficsak Családi Központban! Hétről-hétre színes foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek: Kedden “Szárnyaló valóság” foglalkozás és illusztrációs műhely színesíti a ház életét.

Wei Xiang fotókiállítása a FOTON Galériában

Színe-java címmel Wei Xiang fotó- és képzőművész fotókiállítása látható január közepéig a Foton Galériában.

Színe-java

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/folyougy