Két járat számozása is megváltozik március 6-án, hétfőn: a 223M autóbusz 224E, a 254M busz 255E jelzéssel közlekedik a továbbiakban. A járatok útvonalát nem érinti a változás, azok továbbra is az eddig megszokott rend szerint járnak.

Újra jár az M3

Hamarosan újra Kőbánya-Kispest és Újpest-között járnak az M3-as metró szerelvényei, a metró közlekedési rendjének változásával kapcsolatban egyes felszíni járatok közlekedése is módosul az elkövetkezendő időszakban. A BKK ezzel kapcsolatban társadalmi egyeztetést tartott, melynek eredménye a közlekedésszervező weboldalán ismerhető meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Változik a számozás

A módosítások első ütemében március 6-án, hétfőn két járat számozása megváltozik: az eddig 223M jelzéssel, a Boráros tér és a Szentlőrinci úti lakótelep között közlekedő autóbusz 224E, a Boráros tér és az Alacskai úti lakótelep között közlekedő 254M járat 255E jelzéssel közlekedik a továbbiakban. A változás nem érinti a járatok útvonalát és megállóhelyeit, továbbra is az eddig megszokottak szerint közlekednek a buszok.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

További változások is várhatók

Az M3-as metró felújítása utáni felszíni közlekedési hálózat átalakítása kapcsán további változások is várhatóak, melyek részleteiről a BKK a későbbiekben ad tájékoztatást.

223M

BudapestGO

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

Újraindul a fogaskerekű

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a téli kényszerpihenő után visszatérnek a jellegzetes piros-fehér szerelvények: április 1-jén, szombaton újraindul a fogaskerekű Budapesten.

Csendesebb és üzembiztosabb lesz

Április 1-jén, szombaton újraindul a fogaskerekű – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A téli üzemszünet idején felújított pályán csendesebben és üzembiztosan járnak majd a vonatok a 60-as vonalon.

Nem változik a hétköznapi menetrend

A járat hétköznapi menetrendje nem változik, kora reggel és késő éjszaka megmarad a tavaly bevezetett és bevált TELEfogas rendszer.

Csak akkor indul, ha van utas

Ez azt jelenti, hogy a fogaskerekű hétköznap reggelente 5:30-ig, hétvégén és ünnepnap 7:30-ig, valamint mindennap késő este, 22 óra után csak akkor indul el, ha jelezzük az utazási igényünket. Hívás esetén a fogaskerekű csak addig a megállóig közlekedik, ameddig utazni szeretnénk, onnan a szerelvények visszatérnek a Városmajor végállomásra – áll a BKK honlapján.

Hétvégén sűríthetik a járatokat

Hétvégén napközben 15 percenként járnak majd a szerelvények, de ha a nagyobb forgalom indokolja, akkor a BKK sűríti majd a járatot.

Nosztalgiaszerelvény is lesz

Újdonság, hogy idén nyáron várhatóan több alkalommal is közlekedni fog a nyitott nosztalgia szerelvény a Városmajor és Széchenyi-hegy között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: BKK