Az előző tanévben, illetve félévben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig jogosítanak utazási kedvezmény igénybevételére.

Ezt kéri a MÁV

Ezért a MÁV-Volán-csoport is arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról.

Október 31.

A MÁV Zrt. pénteken azt közölte, hogy a diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amelyben a tanuló betölti a 16. életévét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Utazási jogosultság

Azok a diákok, akik 2006. augusztus 31-e előtt születtek, ez év október 31-ig tudják matrica nélküli diákigazolvánnyal igazolni az utazási jogosultságukat.

QR kód

Azon diákok, akik október 31. előtt nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de megigényelték, az igazolvány kiadásáig kapott QR kódos, nyomtatott igazolással tudják a diákigazolványhoz köthető utazási kedvezményeket igénybe venni.

Pecsét, aláírás

November 1-jétől csak az eredeti pecséttel és aláírással ellátott diákigazolvány-helyettesítő igazolás fogadható el – hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt.

Lakóhely és intézmény között

A közoktatásban és a felsőoktatásban részt vevő nappali és esti tagozatos tanulók a lakóhelyük (tartózkodási helyük) és az oktatási intézményük között bérletkedvezménnyel, továbbá bármely viszonylatban menetjegy kedvezményekkel a meghatározott feltételek szerint utazhatnak. 

Kedvezményes menetjegy

Az oktatási intézmények levelező oktatásban részt vevő tanulója érvényes diákigazolvánnyal a lakóhely és az oktatási intézmény között jogosult kedvezményes menetjegy váltására. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Ezen a fővárosi villamoson razziáztak a zsaruk, többeket elfogtak, repkedtek a helyszíni bírságok – videó

Kiemelt kép: