Ásványvizet biztosít utasainak a szerdától elrendelt hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig a Népliget autóbusz-állomáson, közben fontos átalakítás kezdődik a Blaha Lujza tér aluljárójában.

Vízosztás a vasúti pályaudvarokon

Szerdától akár 40 fokos is mutathat a hőmérő, ezért a MÁV munkatársai a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron díjmentesen vizet osztanak a vonatra várakozóknak. Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja, addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vízosztás a buszpályaudvarokon

Aki busszal utazik, annak sem kell aggódnia, a Volánbusz munkatársai munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken osztanak vizet.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Hőségriasztás

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

40 fok feletti hőmérséklet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében helyenként 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek. Többfelé még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Felújítás a Blahán

Közben a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódóan elkezdődött az aluljáró elöregedett, tönkrement belső vízelvezető rendszerének cseréje. A csaknem négyhónapos munkavégzés négy üzlethelyiséget érint az aluljáróban, ezek közül egy nyitva tartását befolyásolja.

Körvonalazódik a tér alakja

Az egyszerre több munkaterületen zajló kivitelezés előreláthatólag idén ősszel ér véget. A BKK úgy fogalmazott: “egyre jobban körvonalazódik” a Blaha Lujza tér új alakja. Véget értek a csatornaépítési munkák, a felújítás szegély- és járdaépítéssel folytatódik a Somogyi Béla utcában.

Idén kész lesz

A Somogyi Béla utca felújítása előreláthatólag november végéig tart, de a gépjárműforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés szeptemberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt. A teljes kivitelezés várhatóan még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Blaha Lujza tér – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu