Nem figyelt a kiskunhalasi anya, véletlenül bezáródott az autója, és benne ragadt a 7 hónapos kisfia. Egyből rendőrt hívott, de az ajtókat a kiérkező rendőrök sem tudták kinyitni. Néhány hete egy kisbuszban hagyott egy óvodás kislányt a sofőr, a gyermekre ájultan találtak rá és már nem tudták megmenteni az életét.

Betörték az üveget

A kiskunhalasi parkolóban a rendőrök tonfával beütötték a bal hátsó üveget, így hozzáfértek az ülésen lévő táskához, amiben a kulcs volt. Ezután már sima ügy volt kinyitni az autót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyedül volt

A kisfiú összességben 3-5 percet tartózkodhatott egyedül az autóban.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Résnyire lehúzott ablak sem segít

A rendőrség figyelemfelhívó videót is készített arról, mennyire veszélyes a lezárt kocsiban hagyni a gyereket. Az utastér a napon percek alatt felforrósodik, még akkor is, ha az ablakot résnyire lehúzva hagyják.

A gyerek életébe kerülhet a felelőtlenség

A videóban 57 fokig forrósodik az autó utastere. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét – ez a fő üzenet.

Egy percre se! – Videóban figyelmeztet a rendőrség

Buszban rekedt kisgyermek

Három hete történt, hogy döbbenetesen felelőtlen volt az a kunhegyesi 56 éves buszsofőr, aki úgy zárta be a kisbuszt, hogy nem nézte át. Az óvodába vitte a tiszaderzsi gyerekeket, egy kislány azonban nem szállt ki, ő egész nap a tűző napon felforrósodott járműben volt, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Meghalt a forróságtól a gyerek

A kislány élettelen testét délután fedezték fel, azonnal mentőhelikopterrel kórházba szállították, a Debreceni Gyermekklinikán napokig küzdöttek az életéért, ám végül nem sikerült megmenteni, a szervezete feladta a harcot.

Nem akarta felébreszteni

Fóton a fóti áruház parkolójában is történt egy hasonló eset. Akkor az anya azt mondta, hogy nem akarta felébreszteni az alvó kicsit, ezért hagyta az autóban. Abba viszont nem gondolt bele, hogy a 30 fokos hőségben az autó utasterének a hőmérséklete alig húsz perc alatt elérheti az 50-60 Celsius-fokot is.

Pokoli hőség a járműben

Egy jármű belső hőmérséklete a napon jelentősen megemelkedik. Ha kint például 20 °C van, az autóban 5 perc után 26 °C, 60 perc után pedig 46 °C. Egy 34 fokos kánikulában 5 perc alatt 40 fokra is felkúszik a hőmérő higanyszála, egy óra elteltével pedig halálos, 62 fokot mérhetünk az autóban. 

Nemcsak itthon probléma

Amerikában évente átlagosan 39 gyerek hal meg azért, mert benne felejtették egy felforrósodó autóban, ami azt jelenti, hogy átlagosan 9 naponta bekövetkezik egy ilyen tragédia. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából – Forrás: YouTube