Nem engedtek be egy nőt a 16. kerület egyik rendelőjében, mert „free SZFE” feliratú maszkban volt – ezt állítja egy nő a zárt Facebook csoportban. Az érintett szerint az egészségügyi dolgozó provokációként minősítette a SZFE feliratos maszkot.

Nem engedték be a rendelőbe

„Free SZFE” feliratú sárga maszkot viselt egy nő, ezért nem engedték be a 16. kerületi Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat Jókai Mór utcai rendelőjébe, – írja a kerület momentumos képviselője, Hollai Gábor.

Az esetet az érintett hozta nyilvánosságra

A bejegyzést a nő személyesen egy zárt csoportban is megosztotta. Mint írja, egy térdficamos barátját kísérte volna be a rendelőbe.

„free SZFE” maszkban volt

„A bejáratnál, a »testhőmérséklet mérési ponton« odajött hozzánk egy egészségügyi dolgozó, aki meglátta a rajtam levő »free SZFE« feliratú maszkot.

Nem ért egyet az egyetem átszervezésével

„Ezzel a maszkkal annak a politikai véleményemnek adok hangot, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem átszervezése az Európa-szerte elfogadott jogi- és erkölcsi alapelvekkel ellentétes, és szeretném, ha a jogalkotó és a kormány, tévedését belátva a döntését megváltoztatná” – írja a nő a Facebookon.

Provokációnak minősítették a maszkját

„Az egészségügyi dolgozó emelt hangon, arrogánsan számon kért, és közölte, hogy ebben a maszkban az épületbe nem lehet belépni, mert az »provokáció« – ekkor még azt sem tudta, melyikünk szorul ellátásra, és valóban, az épületbe mindaddig nem mehettem be az általam támogatott sérülttel, amíg a maszkot nem vettem le.”- állítja az érintett.

A képviselő kivizsgáltatná az ügyet

Az érintett nő mindezért bejelentést tesz, mert szerinte az egészségellátáshoz és a szabad véleménynyilvánításhoz való joga is sérült. A momentumos képviselő,  Hollai Gábor  szerint is ki kell vizsgálni az ügyet.

A rendelő egyelőre nem reagált

A Telex megkereste a rendelőt, de eddig még nem kaptak választ a kérdéseikre.

Kiemelt kép: SZFE – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu