A Várkert moziban Frida Kahlo életét láthatjuk, a Millenárison nemzetközi táncünnep, a Budapest Parkban utcazenészek szórakoztatnak. Lesz mentes és vegán fesztivál Budapesten, Chilifesztivál Solymáron, Alcsófesztivál Dunkaeszin. Érden francia muzsika, Csepelen nótaest, a Sinosz kertben magyar dalok jelnyelven, a Karmelitában opera várja a közönséget. Szilasligeten családi napon búcsúztathatjuk a nyarat.

Frida Kahlo: Viva la Vida a Várkert moziban

VÁRkert Moziban 18 órakor A művészet templomai sorozat következő epizódjában Frida Kahlo sokrétű személyiségét ismerhetjük meg többféle nézőpontból: a kortárs feminizmus forradalmian úttörő művészét, és a mögötte rejlő embert, aki saját megkínzott testének és viharos kapcsolatainak foglya volt.

Diétázóknak, ételérzékenyeknek, allergiásoknak

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Csak a mentes fesztivál és Vegan Weekend Market

Ismét itt a Csak a Mentes Őszi Fesztivál, ahol megtalálható minden, amire egy ételérzékenynek, vegánnak, és tudatos életmódot követő embernek szüksége lehet. A RAM ad otthont a rendezvénynek. Vegan Weekend Market várja a vegánokat az Alle melletti sétányon két napon át.

Lecsófőzés és kulturális fesztivál Dunakeszin

Alcsófesztivál Dunakeszin

Szombaton 14 órától Alcsó Fesztivál Dunakeszin, a Muskátli utcában. Lecsófőzőverseny, tanc, teqball, Tajti Dániel, Betty Love, Alsói Kedvesek és Kerozin – gyerekprogramok, tombola és lézershow.

Táncünnep a Millenárison

Szeptember 18. és október 9. között neves külföldi táncegyüttesek, jubiláló magyar művészek és a hazai közönség kedvencei érkeznek a Millenárisra, hogy fantasztikus előadásaikkal együtt ünnepeljenek a közönséggel a tánc egyik legrangosabb eseményén, a Budapest Táncfesztiválon. Szombaton a Genfi Balett műsorával indul a fesztivál.

Neves nemzetközi táncművészekkel

Utcazenészek a Budapest Parkban

Szeptember 18-án a Budapest Parkban koncertek előtt a park különböző pontjain utcazenészek lépnek fel. Ezt követően először a Supernem, majd a Vad Fruttik ad koncertet. Este tíz óra után négy különböző bulin vehetnek részt az érdeklődők, egyebek mellett fellép a Lidocain zenekar, valamint hallható lesz a Tesco Disco is.

Magyar Dalok Jelnyelven a SINOSZ kertben

A Budapesti Siketek Szervezete és a Budapesti Nagyothallók Szervezete összefogott és közösen ünnepséget szervez szombaton a Sinosz kertben, a Benczúr utcában. A színes programok akadálymentesek, többek közt hallhatunk magyar dalokat jelnyelven.

Opera a Karmelitában, nótaest a Munkásotthonban

A Magyar Állami Operaház ünnepi estje a magyar opera napján a Karmelita Rendezvényteremben csendül fel, és Nótaestre várja a közönséget a 100 éves Csepeli Munkásotthon.

Magyar nóták Csepelen

Solymár, Érd, Szilasliget

13 órától Solymáron Chilifesztivál indul kóstolóval, vásárral és chilievő versennyel. Érden a Szepes Gyula Művelődési Központban “Francia álom, magyar szenvedély” címmel a Duo Brioso koncertje 18 órakor. Szilasligeten nyárbúcsúztató családi nap lesz koncertekkel, színes programokkal.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/Varkertbazar