Az év utolsó napján is gázolt a vonat: a Budapestről Pécsre közlekedő Mecsek InterCity Százhalombattánál ütött el egy embert.  

Gázolás Százhalombattánál

A Keleti pályaudvarról Pécsre 7:53-kor elindult Mecsek InterCity elgázolt egy embert Százhalombattánál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy vágányon szünetel a vonatforgalom

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan délig – egy vágányon szünetel a vonatforgalom Százhalombatta és Ercsi között. A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon emiatt 5-15 perccel nőhet a menetidő.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tortúra

A gázolásban érintett Mecsek IC utasai Százhalombatta állomásról a 9:40 körül továbbinduló S42-es vonattal utaznak Pusztaszabolcsig. Ott átszállnak a 10:04-kor Dombóvárra induló S40-es vonatra. A Pécs felé utazók ugyanazzal a szerelvényével (hátsó egység) utazhatnak tovább a Dombóvárról Pécsre 12:06-kor induló személyvonattal – tájékoztatott a Mávinform.

Gázolt a vonat Bicskénél

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy december 12-én este Bicske alsónál egy vonat elütött egy embert. A helyszínelés miatt Herceghalom és Bicske között sokáig állt a forgalom, a vonatok várakozásra kényszerültek. A családtól származó információk szerint a férfi túlélte a balesetet.

Leszállították a vonatról

A korábban az egyik vonatról leszállított fiatalembert valószínűleg a nyílt pályaszakaszon kaphatta el egy arra haladó vonat, aminek következtében fej- és végtagsérüléseket szenvedett.  

Amputálták a kezét

A kórházban azonnali életmentő koponyaműtéten esett át és sajnos egyik karját vállból amputálni kellett. A továbbiakban családja gondoskodik ellátásáról.

Gázolás Szabolcsban

Szeptemberben az egész országot megrázta, amikor egy 11 éves kislány, szándékosan lépett a vonat elé Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A mozdonyvezető már nem tudott megállni és elütötte. A kislány túlélte a gázolást, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

20-30 métert tolta a vonat

A vonat vezetője időben meglátta a kislányt, dudált és vészfékezett, de sajnos a vonatot már nem tudta megállítani. A kislány testét 20-30 méteren keresztül tolta maga előtt a vonat, mire meg tudott állni.

Hosszú ideig kórházban volt

A 11 éves gyermek életéért a helyszínen órákig küzdöttek, majd mentőhelikopter vitte kórházba. Több életmentő műtétet végeztek a kislányon, napokig mélyaltatásan tartották. Több hónapos kezelés után hagyhatta el a kórházat.

A nagyszülők nevelik

A kislányt kezdetektől fogva a nagyszülők nevelik. Édesanyja Kisvárdán él, családi okok miatt gyermekei a nagyszülőknél kaptak biztonságos családi létet. A nagymama, ahogy a helyiek elmondták, erőn felül neveli a gyerekeket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció