Ismét közlekedik a fogaskerekű hétfőtől; a környezeti zajterhelés további csökkentése érdekében – az alacsony forgalmú időszakokban – a megrendelés alapján közlekedő „Telefogast” részben a 60B Telebusz váltja fel – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Műszaki és forgalmi kihívások

A közlemény szerint „a múlt század technológiai színvonalán megépített és üzemeltett, de a budapestiek által kedvelt járat régóta műszaki és forgalmi kihívásokkal küzd”. Az évente kétszer végzett karbantartások során a szakemberek javítják az esetleges hibákat: ezúttal az Erdei Iskola állomásnál végeztek munkálatokat – írták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Telefogas

A BKK ismertetése szerint a több mint egy éve bevezetett Telefogas lehetőséget adott az utazási igények és a forgalom pontos felmérésére, különösen hajnalban és késő este.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Telebusz-járat

Ezekben az időszakokban a több mint kétszáz ember befogadására alkalmas nagy hegyi szerelvények jellemzően csak egy-két utas kedvéért közlekedtek, ami – még a felújítás ellenére is – jelentős zajjal járt éjszakánként. Ezért december 11-től hajnalban és késő este a fogaskerekű helyett Telebusz-járat közlekedik – tudatták.

Hosszabb útvonal

Hozzátették, a 60B Telebusz hosszabb útvonalon jár, mint a fogaskerekű, így kevesebb átszállással lehet eljutni vele a Széll Kálmán térig, valamint az onnan induló metróig és a nagykörúti villamosig. „Az igénybejelentés alapján közlekedő autóbusz nem feltétlenül halad végig a teljes útvonalon, ennek köszönhetően az üzemeltetése gazdaságosabb, ráadásul a zaj is csökken a térségben” – olvasható a közleményben.

Előzetes igénybejelentés

A járat – előzetes igénybejelentés esetén – hétköznapokon hajnal 5 óra környékén, majd 22.00 és 23.30 között, hétvégén pedig hajnal 5 és 6 óra környékén, és késő este 22.00 és 23.30 között közlekedik.

A Széll Kálmán tértől

A busz a Széll Kálmán tértől a fogaskerekű megállóinak környezetét érintve a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomásig jár. A Széll Kálmán tér és a Temes utca közötti megállókat a Széchenyi-hegy felé csak felszállásra, a Széll Kálmán tér felé csak leszállásra lehet igénybe venni.

Hétvégén

Jelezték azt is, hogy a Telefogassal – a megrendelés alapján közlekedő fogaskerekűvel – hétvégén kora reggel, 6 és 8 óra között lehet utazni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Nagyon rossz hír érkezett a fogaskerekűről

Kiemelt kép: Illusztráció. Fotó: archív