Elgázolt egy nőt a villamos Budapest 11. kerületében, a Hamzsabégi út és Fehérvári út kereszteződésénél. A szemtanúk szerint a fiatal nő szabálytalanul akart átkelni a zebrán, ezért történhetett meg a szörnyű baleset.

Szabálytalan volt

Elgázolt egy nőt a villamos péntek délelőtt a 11. kerületben, a Hamzsabégi út és Fehérvári út kereszteződésénél. A szemtanúk szerint a fiatal nő szabálytalanul akart átkelni a zebrán, ezért történhetett a csúnya baleset. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vészfékezni kellett

A villamoson utazókat sokkolta az eset, ugyanis a járművezetőnek vészfékeznie kellett, ám így se tudta elkerülni a gázolást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Nagyon megijedtem”

„Én éppen munkába mentem, ugyanúgy, ahogy szoktam. Nyugodtan utaztam, amikor az hirtelen egy óriásit satufékezett. Nagyon megijedtem, mert éppen a gondolataimba merültem, így nem tudtam, hogy mi is történt. Fogalmam sem volt, hogy miért állt meg a villamos. Aztán kiderült… Elütöttünk egy nőt” – mondta egy utas.

 Sokan akartak segíteni rajta

 „Mikor leszálltam én is, azt láttam, hogy egy nő fekszik a földön. Borzasztó látvány volt, nagyon sajnáltam őt. Egy csapat ember próbált rajta segíteni… Végül nem tudom, hogy mi lett szegénnyel, mert nekem el kellett jönnöm” – fejezte be a megrázó történetet a nő a Borsnak.

Váratlan hiba

Augusztus elején adott hírt arról a BudaPestkörnyéke.hu, hogy tragikus kimenetelű baleset történt a főváros 5. kerületében, a Fővám téri villamosmegállóban. A menetrend szerint közlekedő, a Boráros tér felől a Jászai Mari tér irányába tartó 2-es jelzésű villamos éppen behaladt a megállóba, amikor – legalábbis a vezető elmondása szerint – műszaki hiba lépett fel és nem tudott lefékezni. 

A másik irányba tartó villamosra akart felszállni

A villamos keresztülment a megállón, majd tovább haladt a Belgrád rakpart felé. Azonban egy idős asszony pont akkor tűnt fel, aki egy a Közvágóhíd felé tartó villamosra akart felszállni, ezért a megállóhoz a síneken átvezető járdaszakaszra lépett.

Nem tudták megmenteni

Az elszabadult villamos sajnos pont ekkor ért oda, elsodorta a nőt. A szerelvény csak a felszínen, a Havas utcai jelzőlámpás kereszteződés után tudott megállni. Az idős hölgy a sínek közé zuhant, súlyos sérüléseket szenvedett. Hiába küzdöttek érte, egy óra múlva életét veszítette.

Alig tudott válaszolni

A villamoson senki sem sérült meg és a szerelvény szerencsére a Havas utcánál sem sodort el semmit, illetve nem ütközött. A villamos vezetője sokkos állapotba került a történtektől, így azt sem tudta megmondani, hogy használt-e hangjelzést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció