A DiVino Bartókban remek borokat kóstolhatunk a Frittmann borászattal. Az óbudai Esernyősben Horváth Kristóf „Színész Bob” vidám nyelvtörőivel tölthetjük az estét. Zoob Kati kiállítása a Ráth György villában Dresszkód címmel a divat szerelmeseit, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum a gyógyítás iránt érdeklődőket várja. A Bombay Budapest nőnapi meglepetésekkel készül ma is.

Frittmann Peti borkóstoló a DiVino Bartókban

Ezúttal Frittmann Peti érkezik a DiVino Bartókba. A tőle megszokott remek italokkal készül, szóval minden túlzás nélkül már most kijelenthetjük, hogy egy igazán emlékezetes este elébe néz, aki ezt a programot választja szerda estére! 

Szép borok szerda este

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Rendhagyó Irodalomóra Óbudán az Esernyősben

Ebben a másfél órában betekintést nyerhetsz a boszorkánykonyha titkaiba: megtudhatod, mi a közös a nyóckeres cigány rapperben és Homéroszban, hogyan lesz a nyelvtörőből techno disco, hogy lehet, hogy a vers bármilyen okos, mégis inkább az érzelmeinkre hat? – invitál Horváth Kristóf “Színész Bob” slammer, aki segít a vers és a zene matematikájának közös nevezőit felismerni, hiszen játszani nem csak a költőknek szabad.

Horváth Kristóf „Színész Bob”

Hexameterek áfás számlával

Olyan gyakorlatokat ismerhetnek meg az Esernyős Óbudai Kulturális központban, amikkel bárhol, bárkik képesek lesznek önmagukat költői élményben részesíteni, l’art pour ‘art. Ne feledjék: az “Áfás számlaigényét kérjük előre jelezze” éppolyan hibátlan hexameter, mint az “Étcsokoládé sárgabarack és kekszdarabokkal”!

Zoob Kati kiállítása a Ráth György villában

A Ráth György-villa csodás, szecessziós enteriőrjeiben kelnek új életre Zoób Kati kreációi a nemrég nyílt DRESSZKÓD: KATTI ZOÓB kiállításon, az Iparművészeti Múzeum szecessziós gyűjteményének legszebb darabjai között.

Dresszkód

Orvostörténet az Apród utcában

A Múzeum kiállításának a gerincét a nyugati medicina történetének bemutatása adja; az ókori Egyiptomtól a legújabb korig vezetjük látogatóinkat. A látogató nemcsak a gyógyítás folyamatos tökéletesedéséről alkothat képet magának, hanem a medicinának és a gyógyszerészetnek a különböző korokban, s különböző civilizációkban játszott szerepéről is, azaz a nyugati orvoslás kultúrájának sokszínű, szerteágazó gyökerű és örökké változó hagyományáról.

Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

Nőnap a Bombayben

Nőnap alkalmából szeretnénk mi is megajándékozni a hozzánk betérő hölgy vendégeket. Speciális alkoholmentes koktéllal, egy igazán különleges desszerttel és még egy titkos meglepetéssel is készülünk. Nem kérdés, hogy idén a Bombay-ben lesznek a legboldogabb hölgyek Nőnapon –állítják a Bombay Budapestben, érdemes meggyőződni róla!

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ divinobartok