Két személygépkocsi ütközött össze frontálisan kedden délután a Pest vármegyei Gyömrőn. A helyszínre gyorsan kiérkeztek a mentők és a tűzoltók is, és három sérültet szállítottak kórházba. Cikkünk végén mutatjuk a helyszínen készült fotókat.   

Frontális karambol Gyömrőn

Kedden 16:31-kor kapta a riasztást a Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság, miszerint Gyömrőn a Mendei úton két személygépkocsi karambolozott frontálisan. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hárman utaztak az autókban

A helyszínről származó információk szerint a járművekben összesen három fő utazott, akik a gépjárművet el tudták hagyni még a tűzoltó egységek kiérkezése előtt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kórházba szállították őket

A mentősök a személyeket megvizsgálták, majd könnyű sérülésekkel kórházba szállították őket további vizsgálatokra.

Félpályás útzár volt érvényben

A kiérkező tűzoltók a járművek áramtalanítását elvégezték, a helyszínt rendőrségnek átadták, az autók elszállításukról a tulajdonosok gondoskodtak. A műszaki mentés, valamint a helyszínelés ideje alatt az érintett szakaszon félpályás út zár volt érvényben.

Perceken belül kiérkeztek a gyömrői tűzoltók

Még vizsgálják a baleset okait

Komoly kár keletkezett mindkét autóban

Belerohant az utánfutóba

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy hétfőről keddre virradó éjszaka szerencsés kimenetelű baleset történt az M1-es autópályán. A Hegyeshalom felé vezető oldalon, a Sasfészek pihenő után a külső sávban közlekedett egy magyar rendszámú Peugeot 207. Majd, amikor megközelítette az előtte haladó, ukrán rendszámú Volkswagen Transporter furgont, egyelőre ismeretlen okból nem lassított és nem is váltott sávot, hanem belerohant a furgon által vontatott zárt utánfutóba. 

Nem használta az övet

Az utánfutó az ütközés következtében leszakadt a Transporterről, majd a leállósávon keresztül az árokba sodródott és darabokra hullott. A Peugeot a leállósávban meg tudott állni, ám mivel sofőrje nem használta a biztonsági övét, könnyebben megsérült, őt a mentők a budapesti Szent János kórházba szállították. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság