Egy ember a helyszínen meghalt, amikor frontálisan összeütközött két autó Csepelen hétfő este.

Tanulóvezető ült az egyik autóban

Hétfő délután egy 32 éves tanulóvezető nő haladt Csepel felé Toyota Yarisszal, a Weiss Manfréd út külső sávjában. A Wein János út és a Kisduna sor között félúton járt, amikor vele szemben hirtelen egy Opel Astra tűnt fel, amely egyenesen átjött a sávjába. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Durva frontális ütközés

A fiatal nőnek reagálni sem volt ideje, a két autó frontálisan egymásnak rohant, az Opel feltolta a Toyotát a járdára, sőt, a H7-es HÉV pályája mellett lévő rézsűre is. Szerencsére a nő 60 kilométer per óránál nem ment gyorsabban (ezen az útszakaszon 70 km/h a megengedett sebesség), illetve a helyszínre siető édesapja elmondása szerint mindig használja a biztonsági övét, így annak ellenére, hogy a Yaris bal eleje szinte eltűnt, ő csak könnyebb sérülésekkel került kórházba.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Pillanatok alatt történt a tragédia

Meghalt az Opel sofőrje

Az Opel Astra idősebb férfi sofőrje sajnos a helyszínen életét vesztette; a körülmények arra utalnak, hogy vezetés közben rosszul lett (meg nem erősített hírek szerint szívinfarktust kapott), ezért tért át autójával a szembejövő oldalra, azt pedig majd a későbbi vizsgálatok, illetve a boncolás fogja kideríteni, hogy az ütközés következtében vesztette-e életét, avagy akkor már halott volt-e.

Lezárás a műszaki mentés idején

Az esethez műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a járműveket. A baleset miatt bő egy órára teljes szélességében lezárták a Weiss Manfréd utat a Belváros felé, a forgalom Csepel felé egy sávon haladhatott. A 179-es autóbusz a Közvágóhíd H felé terelve közlekedett, nem érintette Szabadkikötő H, a Csepeli híd, a Helyi kikötő út és a Közvágóhíd H (Kvassay Jenő út) megállót.

Könnyebb sérülésekkel megúszta a fiatal nő

KÉP

Szinte teljesen eltűnt a Yaris bal eleje

Kitolta az útról az Opel a Toyotát

Bekapcsolta a biztonsági övét a Toyota sofőrje

Polgármesteri részvétnyilvánítás

„Tragikus kimenetelű autóbaleset történt ma este a Weiss Manfréd úton. Sajnos halálos áldozattal is járt, őszinte részvétem az elhunyt hozzátartozóinak. A sérült sofőrnek mielőbbi felépülést kívánok!” – írta közösségi oldalán Csepel polgármestere, Borbély Lénárd. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK