Angyalföldön Für Anikó és Hrutka Róbert előadásában zenés irodalmi inhalációban lehet részünk, az Erzsébetligetben Török Ádám és barátai kínálnak jó szórakozást. A színházkedvelőket Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra központban a Valahol Európában, Bugyin az Irina, Vácott a Kártyajáték, az otthonülőknek az Eszínházban a Háztűznéző várja. Fóton ökohangszer bemutató, Vácott gálaműsor köszönti e jeles napot.

Für Anikó és Hrutka Róbert: Minden titok

„Lélekfrissítő zenés irodalmi inhaláció” – A két ihletett művész előadásában hallhatóak lesznek József Attila, Ady Endre, Kaffka Margit, Bereményi Géza, Zelk Zoltán és Pilinszky János megzenésített versei. De mindemellett „Kitalált világ” című közös lemezükről is bemutatnak egy válogatást Angyalföldön, az AJMK-ban.

Zenés irodalmi inhaláció

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Programok a Magyar Kultúra Napja alkalmából az AJAMK-ban, a PannKá-ban és az ÚKG-ban

Háztűznéző – teljességgel valószínűtlen történet online

Gogol vígjátéka új verziójában jelent meg Padkaljoszin és Kacskarjov alakja, akik a darab főszereplőivé lettek – Padkaljoszin beteges félelme a házasságtól és a döntéstől válik azzá a koherens lelki folyamattá, amely a menyasszony, Agafja házasodási pánikjával egyesülve a cselekményt mozgatja. Így vált egy szellemes műből a lélek sötét bugyrait, titkos félelmeit és kétségbeeséseit is megmutató komédia, amelyet az ESZÍNHÁZ műsorán az otthoni kényelmes fotelből tekinthetünk meg.

Valahol Európában – Érd-Simonpusztán

Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban a Magyarock Dalszínház és a Magyar Történelmi Színház bemutatja a VALAHOL EURÓPÁBAN musicalt. Zeneszerző: Dés László dalszöveg: Nemes István
Szövegkönyv: Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter.

Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján

Török Ádám és barátai az Erzsébetligetben

A több mint 50 éve alakult MINI legnépszerűbb dalaiból, mint a KOLDUSKIRÁLY, KELL A BARÁTSÁG, FUNKY NIGHT, A ZENE ÉL TOVÁBB, DRÁGA IFIPARK, HÍVJ FEL, GŐZHAJÓ, KERESZTESLOVAG, VISSZA A VÁROSBA vagy az ASZTALHOZ LEÜLTEM és a népszerű KÖRBE-KÖRBE.

Irina Bugyin

Csehov novellák állnak össze egy csokorrá Kiss Csaba De mi lett a nővel című férfimeséjében, ami a RÉV SzNT előadásában gyűrűzik tovább. A történetek közti átkötésekben a három férfi viszonya rajzolódik ki. Barátságuk a kezdetektől egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen. Az előadás a Bessenyei György Művelődési Házban kerül színre.

Zenebatyu, ökohangszer bemutató Fóton

A Magyar Kultúra Hete alkalmából Sőnfeld Mátyás mutatja be ökohangszereit a Zenebatyu programjában a Vörösmarty Művelődési Házban.

Ünnepi gálaműsor a Magyar Kultúra Napja alkalmából Vácott

A Madách Imre Művelődési Központban a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar közreműködésével ünnepi gálaműsorral köszöntik a Magyar Kultúra Napját.

Kártyajáték Vácott a Kultkikötőben

A Váci Dunakanyar Színház előadása Beck Zoltán – Vecsei H- Miklós szerzői estje, nemcsak saját szövegekkel. „Van 32 lapunk, épp, mint egy pakli magyar kártyában. A kártyák mindegyikén egy-egy szó, félmondat: valami, ami talán az életfordulókat jelöli, vagy csak hangulatot, állatot, égitestet.” – a többit megtudhatjuk péntek este a Váci Kultkikötőben.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ Für-Anikó-színművész