Nőnapi koncerttel készül Für Anikó az Eötvös10-ben. A Marczibányi téren a Calcutta trió klasszikus indiai zenét játszik, közben kipróbálhatjuk a mandala pontozást. A Bartókon a Kultpontban vadnövényekkel ismerkedhetünk Halmos Monika workshopján. Élvezhetjük a tavasz közeledtét egy sétával a Budai Arborétumban, a Füvészkertben vagy a megújult Mőcsényi Mihály botanikus kertben a Városligetben.

Für Anikó: Magyar hangja vagyok – Nőnapi koncert

Für Anikó 2004-ben debütált énekesnőként a hazai színpadokon. Személyes hangvételű műsorában eddig megjelent három albumából válogat. Az előadás az irodalom, a színház és az egyedi hangzásvilágú dalok esszenciája. A koncert gerincét a Hrutka-Bereményi szerzőpáros dalai teszik ki, de hallhatja a közönség Borlai Gergő, Fekete György és Jamie Winchester szerzeményeit is az Eötvös10-ben.

Az Eötvös10-ben

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

CALCUTTA TRIÓ a Marczibányi téren

A Calcutta Trió Európában, Indiában valamint a világ számos pontján lép fel évtizedek óta. A klasszikus indiai zene mestereivé váltak, annak szülőhazájában is számos elismerést szerezve. A trió fő célja továbbra is a 3500 éves indiai klasszikus zene tradíciójának, csodálatos rágáinak, a világ legfejlettebb élő zenei ritmus rendszerének a lehető legtöbb hallgatóval való megismertetése. A koncert közben MANDALA PONTOZÓ WORKSHOP-on vehetünk most részt.

Mandala pontozó workshoppal

Vadnövények és gyógyító zöldségek a mindennapokban, a Bartókon

A program során természettel összhangban, zöld gondolatokkal tűzdelve megismerkedünk közelről gyógynövényekkel, hatásukkal, felhasználási módokkal, megkóstolunk sokféle növényt, zöldségből készült finomságokat és mindenki kap egy kis receptgyűjteményt. Workshop artist: Halmos Monika fitoterapeuta

Workshop Halmos Monikával

Séta a Budai Arborétumban

A tavasz kicsalogat a természetbe, kellemes sétát tehetünk a Budai Arborétumban, megszemlélve az ébredő természetet.

Séta a Füvészkertben

Látogassunk el a Füvészkertbe, tegyünk egy sétát az évszázados fák közt, gyönyörködjünk a felújított üvegházak kincseiben.

Közeledik a tavasz

Séta a Mőcsényi Mihály botanikus kertben

Újra régi fényében csillog a botanikus kert a Városligetben A Liget Budapest Projektnek köszönhetően visszanyerte régi fényét a Városliget egyik legkülönlegesebb növényeit felvonultató, ismeretterjesztő parkeleme, a Kis Botanikus Kert, amelyet az újranyitásra Mőcsényi Mihályról, a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozójáról neveztek el.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: FAcebook/Für-Anikó-színművész