Ahogy azt tegnap megírtuk az Erzsébetváros kártya kapcsán a 7. kerület polgármestere azt állította, hogy korrupciót feltételez az Erzsébetváros kártyák mögött. A kártyás cég a választások előtt két éves szerződést kötött és 43 millió forinthoz jutott az akkor még fideszes önkormányzattól. Miután a DK jelöltje nyert, Niedermüller Péter megpiszkálta a szerződéseket. Ezt követően a polgármester szerint problémás cég átnevezte magát Niedermüller.hu kft-re. Tegnap megírtuk a polgármester véleményét, most levelet kaptunk László Bélától a Niedermüller.HU Kereskedelmi- és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójától.

Fenyegetés vagy intelem?

A különös módon a polgármester nevével azonos cégnevet választó ügyvezető igazgató azzal az intelemmel látta el a levelét, hogy a sajtóper elkerülése miatt szó szerint hozzuk le az alábbi közleményét. Ezt megtesszük, de nem azért, mert félünk ebben az ügyben egy sajtópertől – hiszen mint mindig, most is jogkövetően járunk el – hanem, hogy a kedves olvasóink is megismerjék a másik oldal véleményét és többek között azt, miért vette fel a cég a polgármester nevét.

A Niedermüller.HU Kereskedelmi- és Szolgáltató Kft. sajtóközleménye

Idézet: “A Niedermüller.HU Kereskedelmi- és Szolgáltató Kft. sajtóközleménye a DK-s Niedermüller Péter valótlan és jogsértő tényállításaira – 2020/12/12 cégünk licencértékesítőként 12 éve védjegyhasználati jogot értékesít, mind az üzleti, mind a költségvetési szektorban, amely védjegy kártyákon történő használata kedvezményes vásárlási jogosultságot biztosít a védjeggyel ellátott kártyák birtokosainak.

Erzsébetváros Kft.

Az Erzsébetváros Kártya esetében a szigorú közbeszerzési eljárás minden feltételének megfelelt cégünk, mint licencértékesítő. Társaságunk szerződésszerűen teljesített. Az Erzsébetváros Kft. – akárcsak más partnereink – védjegyhasználati jogot vásárolt és a kedvezményes vásárlási jogosultságot biztosító védjegyet 2021/08/22 napjáig jogszerűen használhatja az Önkormányzat által kibocsátott Erzsébetváros Kártyákon. Az Erzsébetváros Kártya Programot Budapest Főváros VII. Kerület Önkormányzata üzemelteti és nem társaságunk. Minden partnerünkkel azonos módon, kifejezett figyelemmel és szakmaisággal járunk el, ugyanazon árlista alapján értékesítünk.

Felháborodtak

Cégünk ellen Niedermüller Péter hatalomra kerülése után azonnal lejárató politikai támadást intézett, nyilvánvalóan azért, mert a Vattamány Zsolt vezette Erzsébetvárosi Önkormányzat sikertörténete volt a 2013 óta az Önkormányzat által működtetett Erzsébetváros Kártya Program. Felháborítónak és szomorúnak tartjuk azt, hogy a jól működő programokat és a szakmai alapon dolgozó cégeket, mint piaci szereplőket hozzá nem értő politikusok saját népszerűségük növelése céljából megpróbálják besározni.

Rágalmazás

Szolgáltatásunkkal kapcsolatban semmilyen bűncselekmény nem történt. Cégünkkel szemben büntetőeljárás tudomásunk szerint nincs folyamatban, minden ezzel kapcsolatos tényállítás rágalmazás.

Nincs indoklási kötelezettség

A törvény lehetőséget ad minden cég nevének szabad megválasztásához és megváltoztatásához.  A cégnév választással kapcsolatban indoklási kötelezettségünk senki irányában nincs. A Niedermüller.HU cégnevet a cégbíróság bejegyezte. Niedermüller Péter előadása egocentrikus feltételezés. A Niedermüller szó nem védjegy, önmagában nem személynév, szabadon használható. Cégünk minden esetben jogszerűen és tisztességesen jár el. Niedermüller cégünk megtámadásával öngólt lőtt. Tényekre alapozottan, csak ez lehet a végeredmény. Niedermüller Péter tényállításai valótlanok és jogsértőek.” László Béla ügyvezető igazgató Niedermüller.HU Kereskedelmi- és Szolgáltató Kft. – eddig tartott az idézet.

Ez lenne a tisztességes üzleti magatartás?

Az igazgató leveléből kiderült tehát, hogy azért nevezték el a velük vitatkozó polgármester nevéről a céget, mert csak. Mert joguk van hozzá és nem is kell megindokolni. Az ilyen gyakorlatot folytató cég ezt követően vajon mire számít? Megbecsülésre? Esetleg arra, hogy azt gondolják róluk, tisztességesen működnek? Ennek megítélését a kedves olvasókra bízzuk. Ha van véleményed az alábbi Facebook posztunkhoz szólj hozzá te is.

Írd meg te is a véleményed!

Kiemelt kép: Niedermüller Péter, a 7. kerület polgármestere