Az előző fideszes városvezetés létrehozott egy Erzsébetváros kártya nevű programot. A kártya felhasználásával a helyi lakosok különböző kedvezményeket vehettek igénybe. Eleinte az új DK-s polgármester, Niedermüller Péter is hasznosnak találta a programot, aztán kiderült egy korrupciós ügy állhat a háttérben és 45 milliót nyúlhattak le a kerülettől. A lebukott cég most a polgármestert szívatja: Niedermüllerre nevezték át a botrányos céget, valakik biztosan jót röhögnek egy darabig. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult.

Látszólag minden rendben volt

Az Erzsébetváros Kártyával eleinte minden rendben volt, hiszen az látszólag az ott élők érdekeit szolgálta. A kártya felmutatásával 5-10% kedvezményt kaptak egyes üzletekben vagy szolgáltatások árából.

Átvilágítás

A probléma akkor kezdődött, amikor az új polgármester, Niedermüller Péter átvilágíttatta a korábbi városvezetés által kötött szerződéseket és képbe került a kártyás cég.

Két évre előre fizettek a cégnek a választások előtt

Az Erzsébetváros kártyák kétéves üzemeltetésére tavaly augusztusban kötöttek szerződést a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft.-vel, a cég két évre előre megkapta a szerződés szerint neki járó pénzt még a választások előtt.

Nem tudták megmondani mire költötték a pénzt

“A tavalyi győzelem után az ellenzéki városvezetés számonkérte a céget, akik két hónap alatt sem tudták megmondani, mit csináltak ezért a 43 millió forintért – állítja Niedermüller Péter.

Lényegében semmit sem adtak

Mint mondta, szerették volna megtudni, hogy a 43 millióért milyen kedvezményeket biztosítottak a kerületben élőknek. A polgármester szerint pillanatokon belül kiderült, hogy lényegében semmit. Ezt követően feljelentés tettek a nyomozás pedig megindult.

Szívatják a polgármestert

A DK-s polgármester szerint az előző városvezetés úgy fizetett a haveri cégnek, hogy az azóta sem végzett semmilyen munkát, sőt, miután a szerinte fideszes cégvezető lebukott, gyorsan átnevezte a cégét Niedermüller.hu Kft.-re, és lefoglalta a niedermullerkft.hu webcímet is ” – közölte Niedermüller. 

A polgármester nevére akarják húzni az ügyet

A polgármester a Facebook-oldalára posztolt videóban megmutatja a cégbejegyzést és felhívja a figyelmet arra, hogy a róla elnevezett cég szipkázta ki a milliókat Erzsébetvárosból, de ez nem az ő tulajdona, úgyhogy emiatt is feljelentés tesz a rendőrségen.

Feljelentések sorozata

A polgármester az önkormányzat nevében tehát több okból is feljelentést tett a cég vezetője ellen, az ügyben rendőrségi nyomozás zajlik jelentős kárt okozó csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Niedermüller Péter bejelentését itt nézheted meg

Ezeket is Niedermüller Péter kerületéről írtuk

Kiemelt kép: részlet a videóból