Szabálysértést követ el az a taxis, aki hangosan hallgatja a rádióját a 7. kerületben. A rendeletet az önkormányzat a helyiek panaszai miatt hozta.

„Szól a rádió”

Szeptember 25-én lépett életbe az új rendeletmódosítás Erzsébetvárosban, miszerint azok a taxisok, akik hangosan hallgatják a zenét vagy a rádiót az autóban, szabálysértést követnek el.

Több bejelentés és panasz után vezették be a módosítást, ugyanis a környékbeliek szerint este rettentő zavaró a hangos zene.

Egyeztetnek a hatóságokkal

Annak érdekében, hogy ez a szabály betartásra kerüljön, a közeljövőben egyeztetésbe kezd Erzsébetváros Önkormányzata a helyi hatóságokkal. 

EZ IS ÉRDEKELHET! Niedermüller Péter nem enged az erzsébetvárosi kocsmák zsarolásának

Nincs semmi konkrétum

Az önkormányzat honlapjáról azonban nem derül ki, hogy mi lesz a rádiót bömböltető taxisok büntetése. Ki ellenőrzi őket és mi számít hangos zenehallgatásnak. És például arról sem írnak, hogy a civil sofőröket is büntetik-e?

A polgármester nincs kibékülve a taxisokkal

Februárban írtunk arról, hogy Niedermüller Péter egy interjúban azt mondta, hogy „kiszorítanám a taxisokat, mert ők is viszik a drogot egyik helyről a másikra”. Hamarosan megrendszabályozzák a bulinegyedet – ígérte akkor a 7. kerület polgármestere.

A BudaPestkörnyeke.hu cikkét Niedermüller és a taxisok konfliktusáról ide kattintva tudod elérni.

Gianniet is feljelentették

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy Giannie Annonit feljelentették a szomszédai, mert zavarja őket az Arany János utcában működő olasz étterem. Giannie azt mondja, hogy betartanak minden szabályt, igaz, néha egy-egy ünneplő vendég hangoskodik. Az erről szóló cikket ide kattintva tudod elérni.

NE HAGYD KI! Életbe lépett a csendrendelet a bulinegyedben, csak szigorú feltételekkel lehet éjfél után nyitvatartani

Kiemelt kép: illusztráció