A személyautó utasai közül mindenkit kórházba kellett szállítani. A sofőr sokkot kapott, amit jól jelez, hogy a levágott ajtót szerette volna visszazárni.

A baleset körülményei

Péntek este a zuglói Ajtósi Dürer fasoron egy fiatal nő haladt egy Audi A3-sal a Hungária körút felé. A Hermina úti telezöldes kereszteződésben megállt a piros lámpánál, majd zöldre balra kanyarodott, a szemből elhaladó autó mögött. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Indexelt, mégsem kanyarodott jobbra

Elmondása szerint a szemből másodikként érkező Ford Transit kisbusz jobbra indexelt, ám mégis továbbhaladt egyenesen. Ekkor találta telibe az Audi jobb első ajtaját.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tudósítónk a baleset helyszínén több fotót is készített

A megrongálódott furgon – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Itt történt a baleset

A Fordban utazók megúszták, az Audiban ülők nem

A Fordban egy középkorú férfi és egy szintén középkorú nő utazott, ők nem sérültek meg, az Audiból viszont mindenkit kórházba szállítottak a mentők. A sofőr nő könnyebben, ő inkább sokkot kapott, a levágott ajtót akarta visszazárni.

Tudósítónk felvétele a baleset helyszínéről

Az Audi levágott ajtaja – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Ők is megsérültek

A jobb első ülésen utazó férfit viszont a fővárosi hivatásos tűzoltók az ajtó levágásával tudták kiszabadítani, ő az oldalát fájlalta nagyon, lehetséges, hogy eltört egy (vagy több) bordája. Hátul egy idős asszony utazott, a tűzoltók betörték a jobb hátsó ablakot és azon keresztül tudták őt kihúzni, majd átadni a mentőknek.

A tűzoltóknak is volt feladata

A tűzoltók is részt vettek a mentésben – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Forgalmi fennakadás volt a baleset miatt

A baleset miatt egy órán keresztül a 74-es troli az Ötvenhatosok tere és az Amerikai út között nem közlekedett, a 72M jelzésű trolibuszok pedig terelve közlekedtek, kimaradt a Vakok Intézete megálló. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fénykép a súlyosan megrongálódott Audiról

A megrongálódott Audi – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK