Szombaton félmaraton és futófesztivál lesz a Városligetben és a környékén. Este útlezárásokra kell számítani, ez a közösségi közlekedési eszközök útvonalát is érinti. Kiderült, hogy pontosan melyik járatokról van szó.

Futóverseny lesz a fővárosban

A most következő hétvégén kerül sor a 29. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztiválra. A Városligetben és a környékén lesz a sportesemény. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szombat este korlátozások lesznek

Július 8-án szombaton 18:15 és 23:45 között korlátozások lesznek több helyen is. Ezen időtartam idejére le fogják zárni a Dózsa György út Damjanich utca és Szondi utca közötti szakaszát. Az Andrássy úton az Izabella utca és a Hősök tere között nem lehet majd közlekedni, amíg tart a futóverseny. Le lesz zárva továbbá a Városliget belső területe, a Kós Károly sétány és a Zichy Mihály út is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Változások lesznek a tömegközlekedésben is

A lezárások egy része a BKK járatait is érinti. A társaság a honlapján tételesen felsorolta, hogy milyen változásokra kell számítania azoknak, akik szombat este tömegközlekedéssel szeretnének utazni.

Ezekre kell számítani szombaton

Július 8-án szombaton 18:15 és 23:15 között a Dózsa György út és az Andrássy út részleges lezárása miatt egyes járatok módosított útvonalon fognak tudni közlekedni. A 20E jelű busz az Ajtósi Dürer soron és a Hungária körúton fog haladni. A 30-as, 30A és 230-as buszok az Ajtósi Dürer sor – Hermina út – Állatkeri körút útvonalat fogják bejárni.

Trolibuszok és más buszok menetrendje is módosul

A 75-ös és a 79-es trolibusz szintén az Ajtósi Dürer sor – Hermina út – Állatkerti körúton fog közlekedni. Ugyanerre fog járni a 70-es troli is. A 105-ös és a 210B jelű buszokra nem az Andrássy úton, hanem a Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca útvonalon lehet felszállni.

Ezek is érdekelhetnek!

Metrójáratot is érint a változás

Szombaton az M1-es földalatti menetrendje is módosul. 18:15 és 23:00 között az M1-es járatai a Mexikói úti metrómegálló irányába nem fognak megállni a Hősök terénél. Az az állomás ugyanis le lesz zárva.

Érdemes megtervezni az utazást

Akinek van okostelefonja, annak érdemes letöltenie és használnia az új BudapestGO applikációt. Ez az alkalmazás valós idejű járatinformációkkal dolgozik, és képes kiszámolni az ideális útvonalat, ahogyan elérhető egy adott úti cél. Az appban jegyet és bérletet is lehet vásárolni.

Az év végéig ingyenesen utazhatnak a BKK-járatokon az ukrajnai menekültek

A BKK nemrég közölte, hogy 2023. december 31-ig meghosszabbította a díjmentes utazási lehetőséget az Ukrajnából érkező menekültek számára. Ez a lehetőség minden ukrán állampolgár számára adott, akik a háborús helyzet következtében hagyták el lakhelyeiket. A szolgáltatás 2022. március 4-e óta érhető el.

Igazolványra van szükség az ingyenes utazáshoz

Az Ukrajnából érkező menekülteknek nem kell jegyet vásárolniuk, de igazolniuk kell magukat. Ezt megtehetik személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy tartózkodási engedéllyel. Azok a külföldi diákok is élhetnek az ingyenes utazás lehetőségével, akik Ukrajnában tanultak és ukrán diákigazolvánnyal rendelkeznek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BKK